Од 2016. плаћаћемо таксу за РТС | Жиг Инфо

Од 2016. плаћаћемо таксу за РТС

Од јануара 2016. године грађани ће плаћати таксу за јавне медијске сервисе, која по закону не може бити виша од 500 динара. Колика ће тачно да буде и како ће бити организована наплата још није познато.

Тиме би требало да се баве управни одбори РТС и РТВ. Они би заједнички требало да утврде висину таксе, као и изглед обрасца за уплату таксе.

Државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић каже да је Влада Србије донела подзаконски акт којим се омогућује сачињавање базе података као предуслова за увођење таксе.

– И ми очекујемо скоре практичне кораке од два јавна медијска сервиса на том плану и на пољу кампање којим би промовисали увођење таксе, на шта смо им и указали званичним путем – каже Мирковић за „Блиц“.

У РТС су, како нам је незванично речено, почели са припремама за увођење таксе, али истичу и да је потребна и одређена допуна у одређеним законима којима би се детаљније регулисала наплата таксе.

У РТС су уверени да ће сви законски рокови бити испоштовани и да ће грађанима до краја године бити послат сет од 12 уплатница за ТВ таксу за 2016. годину.

М.Р.П.  Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо