Од града Лесковца за „Жикину шареницу“ пола милиона динара | Жиг Инфо

Од града Лесковца за „Жикину шареницу“ пола милиона динара

Скоро пола милиона динара, пара свих Лесковчана, издвојено је за све пратеће садржаје и саму реализацију „Жикине шаренице“ која је у суботу на Телевизији Пинк емитована из Лесковца.

Правник Вељко Милић каже да није јасно које су услуге плаћене овој медијској кући, док експерти овакве уговоре локаних самоуправа и појединих медија виде као начин за директно плаћање телевизија блиских власти.

– Из Лесковца је, поводом одржавања „Роштиљијаде“, 1. септембра емитована „Жикина шареница“. Цифра од 342.000 динара, колико је сама реализација емисије коштала са ПДВ-ом, пребачена је из буџетске резерве. Спорно је то што уговору фали дефинисан основ, каже Милић, па није јасно шта то Пинк треба да уради за тај новац. Поред новца који је уплаћен на рачун Пинк Интернатионал Цомпанy, од новца грађана плаћено је и озвучење, као и смештај за 62 члана техничке екипе. Озвучење је коштало 73.000 динара, а уговор је склопљен са фирмом Мусиц стоп про из Београда. Резервација смештаја у угоститељској радњи Божидар Цакић ПР из Власотинца коштала је 124.000 динара.

Са 342.000 динара колико је плаћена сама реализација емисије долази се до цифре од око пола милиона динара, пара свих пореских обвезника које су дате за емитовање „Жикине шаренице“ из Лесковца. Аутор и водитељ емисије Живорад Жика Николић је од ове године одборник СНС у београдском парламенту.

Јужне вести/Данас

Коментари

Коментари


Препоручујемо