ОДАЗОВИ СЕ ИЛИ ТЕ ЧЕКА ЗАТВОР! ВОЈНИ ПОЗИВИ СТИГЛИ ШИРОМ БЕОГРАДА! | Жиг Инфо

ОДАЗОВИ СЕ ИЛИ ТЕ ЧЕКА ЗАТВОР! ВОЈНИ ПОЗИВИ СТИГЛИ ШИРОМ БЕОГРАДА!

На кућне адресе грађана Новог Београда стигао је позив на војну вежбу, који предвиђа строге казне уколико се не одазову.

Позив на војну вежбу стигао је протеклих дана на адресе већег броја становника Новог Београда, па су се грађани овог дела престонице узнемирили, не знајући који је повод за овакву врсту обуке.

У позиву се наводи да ће вежба трајати 15 дана, а за оне који се не одазову запрећена је казна од 10.000 до 50.000 динара, или три месеца затвора.

Министарство одбране није дало прецизан одговор о каквој се вежби ради, где ће се и када одвијати, али обећавају да разлога за бригу нема.

Оно што су рекли јесте да се ради о „редовним активностима за резервисте“, те да овакве позиве нису добили сви грађани, већ искључиво они који су својевољно укључени у резервне јединице Војске Србије.

Они наводе да се и ови позиви разликују од оних које Министарство одбране шаље ради уписа у војну евиденцију, те да казне за изостанак са војне вежбе за резервисте заиста постоје, али да је „могуће изостати ако постоји оправдани разлог и они доставе информације о томе“.

Ипак, чини се да грађани који су добили позиве нису упућени у то да имају овакву обавезу, па су се забринули који су разлози за одржавање обуке.

ИЗВОР: WWW. ESPRESO.RS

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Dnevni horoskop za nedelju, 18. mart

OVAN Posao: Danas imate mogućnost da po prvi put ostvarite važne kontakte sa moćnim ljudima i sebi obezbedite bolji položaj. Ljubav: Veoma emotivno reagujete na ...