ОН ЈЕ ДОБИО НАЈВЕЋИ АПЛАУЗ НА БЕОГРАДСКОМ ПОБЕДНИКУ Иван Јанковић херој са Аде | Жиг Инфо

ОН ЈЕ ДОБИО НАЈВЕЋИ АПЛАУЗ НА БЕОГРАДСКОМ ПОБЕДНИКУ Иван Јанковић херој са Аде

Почетком децембра 2015. године, радник дежурног обезбеђења Јавног предузећа Ада Циганлија Иван Јанковић спасао је живот утопљеници М. Ж. (72).

Јанковић је, не размишљајући ни трен, одмах ушао у хладно Савско језеро, запливао до несрећне жене, извукао је на обалу и извршио реанимацију.

Случај се догодио у децембру 2015. године када је патролно обезбеђење тог јавног предузећа кренуло у рутински обилазак Аде. Добили су позив од запослених из оближњег кафића да језером плута тело једне особе. Одмах су позвали шефа обезбеђења, полицију и хитну помоћ, а кад је Јанковић видео да утопљеница даје знаке живота, одмах је ускочио у језеро и извукао је на обалу.

Када је Хитна помоћ стигла, жена из Новог Београда била је свесна и одмах је превезена са Аде Циганлије.

Тог хладног зимског дана Иван нас је нечему, јако добро научио, а то је да није довољно само преживети веч је једнако важно и бити срећан…

Због овог изузетног дела, Иван Јанковић је добио награду Београдски победник за херојски подвиг године, одржаној недавно у Дому синдиката. Иван је добио од публике громогласан аплауз, прећен овацијама пуних похвала.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо