ОН ЈЕ ДОБИО НАЈВЕЋИ АПЛАУЗ НА БЕОГРАДСКОМ ПОБЕДНИКУ Иван Јанковић херој са Аде | Жиг Инфо

ОН ЈЕ ДОБИО НАЈВЕЋИ АПЛАУЗ НА БЕОГРАДСКОМ ПОБЕДНИКУ Иван Јанковић херој са Аде

utopljenica-spasvanje-ada-ciganlija-foto-jp-ada-ciganlija-1449585505-800087

Почетком децембра 2015. године, радник дежурног обезбеђења Јавног предузећа Ада Циганлија Иван Јанковић спасао је живот утопљеници М. Ж. (72).

Јанковић је, не размишљајући ни трен, одмах ушао у хладно Савско језеро, запливао до несрећне жене, извукао је на обалу и извршио реанимацију.

Случај се догодио у децембру 2015. године када је патролно обезбеђење тог јавног предузећа кренуло у рутински обилазак Аде. Добили су позив од запослених из оближњег кафића да језером плута тело једне особе. Одмах су позвали шефа обезбеђења, полицију и хитну помоћ, а кад је Јанковић видео да утопљеница даје знаке живота, одмах је ускочио у језеро и извукао је на обалу.

Када је Хитна помоћ стигла, жена из Новог Београда била је свесна и одмах је превезена са Аде Циганлије.

Тог хладног зимског дана Иван нас је нечему, јако добро научио, а то је да није довољно само преживети веч је једнако важно и бити срећан…

Због овог изузетног дела, Иван Јанковић је добио награду Београдски победник за херојски подвиг године, одржаној недавно у Дому синдиката. Иван је добио од публике громогласан аплауз, прећен овацијама пуних похвала.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Grad-u-Smederevu--(13)_620x0

Смедерево: Падао град величине лешника!

Град величине лешника падао је поподне у читавом Смедереву. Око петнаест минута је трајала непогода, а штета још није процењена СМЕДЕРЕВО – Град величине лешника ...