ОСНОВЦИ ИЗ УМЧАРА СУ ШАМПИОНИ: Ученици направили биоскоп у школи! | Жиг Инфо

ОСНОВЦИ ИЗ УМЧАРА СУ ШАМПИОНИ: Ученици направили биоскоп у школи!

Ученици Основне школе „Мића Стојковић“ у Умчарима први пут су имали прилику да одгледају филм у свечаној сали.

На седници ученичког парламента прихваћена је идеја директора школе Владимира Бокића да се културни живот обогати оснивањем биоскопа, у којем би ђаци активно учествовали у припремама пројекција. Тако су ученици за приказивање филма Драгана Бјелогрлића „Монтевидео, бог те видео“ на часовима ликовне културе осмислили и израдили плакате.

– Ученици су још увек млади да би ишли сами у град, а с обзиром на то да школа има велику салу за свечана дешавања, на састанку ученичког парламента донео сам одлуку да се у њој направи биоскоп. Био сам јако срећан кад сам видео да деца пристижу у двориште с кокицама, задовољан сам што су заиста прихватила то као прави биоскоп. Убудуће ће сами бирати филмове које желе да гледају – рекао је директор Бокић за Курир.

Владимир Бокић

Препуна сала приликом пројекције „Монтевидеа“ потврђује да је планирани циљ испуњен, што је подстицај да се и убудуће реализују слични пројекти и унапреди квалитет ђачког живота. Биоскоп ће радити сваке среде од 16 часова, а филмски репертоар ће бити благовремено најављен плакатима које ће, наравно, дизајнирати ученици. Овај пример би, заиста, могле да прихвате и остале школе у Србији.

 

С. Х. Б. Курир

Коментари

Коментари


Препоручујемо