ОСТАЋЕ БЕЗ СКЕЛЕ АЛИ ИМАЋЕ ГДЕ ДА ПЛАЋАЈУ РАЧУНЕ Ритопечани добили пошту, али губе скеле!? | Жиг Инфо

ОСТАЋЕ БЕЗ СКЕЛЕ АЛИ ИМАЋЕ ГДЕ ДА ПЛАЋАЈУ РАЧУНЕ Ритопечани добили пошту, али губе скеле!?

14. октобра 2016. године, у Ритопеку је отворен шалтер Поште свечаним програмом којем су присуствовали председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић са руководством општине, заменик директора функције Поштанске мреже Срђан Јовановић и Зорана Цветиновић, директорка радне јединице Београд Центар – ЈП „ПТТ“.

На овом свечаном отварању , судећи по фотографијама и објављеном снимку, готово да није био присутан ни један мештанин Ритопека. Пошта је отворена свечано уз ученике Основне музичке школе Гроцка Милице Јовановић и Анђеле Стевановић са клавирским сарадником професорком Бојаном Вујашковић.

 

Иначе, према саопштењу Инфо службе, Градска општина Гроцка је обезбедила простор без икакве надокнаде и финансирала комплетну адаптацију просторија! У даљем саопштењу није објашњен метод „без икакве наднокнаде“. Оно што се зна, јесте да простор који је изнајмљен Пошти је у приватном власништву И. Н из Ритопека.

Уступање простора „без икакве наднокнаде“ трећем правном лицу обично служи за прање новца и овај метод се користи у читавој Србији. У пракси, овакав метод може да функционише на следећи начин:
Општина или Локална самуправа из буџета издваја одређену суму новца за пословни простор лицу у чијем је власништву. Власник простора део новца враћа лицу, за које се усмено договоре приликом склапања услуга. И ту се круг затвара.

Подсетимо се, Жиг Инфо је добио признање од бившег радника ГО Гроцка да је пола своје плате од 80 000 динара, давао лицу задуженом из општине. У пракси, раднику је кроз папире исплаћивано 80 000 динара, али је он морао 40 000 да врати бившем председнику Гроцке.

ВИШЕ О ТОМЕ- ОВДЕ

Упоредо са отварањем Поштанске испоставе, мештанима Ритопека прети опасност од одузимања скела којим се превозе до својих парцела на банатској страни. Наиме, према информацијама Жиг Инфа, Судки извршитељ (име познато редакцији), доставио је доказ Лучкој капетанији да су скеле на територији ГО Гроцка у власништву ЈКП- „Гроцка“. Како су потраживања радника према овом предузећу огромна, скеле су се сада нашле на „добошу“. Поступак за одузимање скела су покренула два бивша радника, а један од њих је и бивши председник синдиката у ЈКП-у А. С.

А.С је иначе познат по томе што је пре пар година, у интервјуу изјављивао да ће се он изборити за раднике и да није тачна информација да ће ЈКП „Гроцка“ пропасти, већ да се иде узлазним током. Према информацијама Жиг Инфа, А.С сада код председника напредњака и ГО Гроцка, тражи запослење у ЕКо Гроцка (у којој је изгубио радно место) у замену да се скела не плени. Други радник (име познато редакцији), како тврди, неће одустати од наплате својих потраживања. Заинтересовани купци, према напим сазнањима, постоје и долазе са простора Баната и Велике Мораве. Због овакве ситуације, скеле у Ритопеку и Винчи су нерегистроване, нити се може извршити регистрација.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Манијак одвукао девојчицу у кревет

Елвис Ф. (25) напаствовао седмогодишњакињу у Ритопеку. Прва комшиница улетела у кућу и спасила дете ЕЛВИС Ф. (25), у понедељак око поднева, сексуално је напаствовао ...