петак, 10 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

КАЗНА ЗА МАНИЈАКА ИЗ ТРАМВАЈА Спопадао тинејџерку у градском превозу, тврдио да има биполарни поремећај, осуђен на ОБАВЕЗНО ЛЕЧЕЊЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 Михаило Исаиловић, манијак из трамваја који је у октобру прошле године спопао тинејџерку у овом возилу на линији 2 у центру Београда, осуђен је на обавезно лечење и чување у здравственој установи, сазнаје „Блиц”.

Осим што је осуђен на обавезно лечење, Исаиловићу је одређена и забрана приближавања девојчици коју је напао.
 
Подсећамо, Михаило Исаиловић ухапшен је 25. октобра прошле године након што се на друштвеним мрежама појавио ужасан снимак на ком се јасно види како мушкарац прилази тинејџерки и почиње да је грли. Како уплашена девојчица покушава да га одгурне од себе, он постаје све навалентнији. Приљубио се уз тинејџерку и додиривао је по грудима и телу док јој је главу буквално набио у стакло.
 
Оно што је посебно шокантно је чињеница да одмах иза њих седело неколико путника који ништа нису учинили да помогну тинејџерки, па чак ни да обавесте возача трамваја како би моментално зауставио возило. Истог дана, пар сати касније, насрнуо је и спопадао и другу девојку. Иако је при хапшењу тврдио да има биполарни поремећај и да не може да контролише своје поступке, на саслушању код тужиоца се бранио ћутањем.
Након што су саслушани сви сведоци, урађено вештачење његове урачунљивости како би се утврдило да ли има психичке проблеме, поступак је дошао до суда.
 
Први основни суд у Београду пресудио је Исаиловићу да мора на лечење и чување у здраственој установи, а одређена му је и забрана приласка у односу на жртву.
 
Како је “Блиц” раније писао, Исаиловић је долијао свега неколико сати пошто је снимак узнемиравања девојчице освануо на друштвеним мрежама, када је из једне пекаре у Крњачи украо бурек.
 
- Исаиловић је после 22 сата ушао у пекару на Зрењанинском путу. Радницу која је била за пултом упитао је: “Шта би било да ја сад узмем два парчета бурека, не платим и одем”, на шта му је она одговорила да би позвала газду и полицију. Следећег момента он је зграбио из тепсије два парчета бурека и истрчао из пекаре, а узнемирена радница је одмах алармирала полицију - казао је саговорник “Блица” упознат с истрагом.
Иако усплахирена, радница је позвала полицију и газду који је одмах дотрчао до радње и у близини нашао лопова, кога је препознао по буреку који је држао и јео. Крадљивац бурека се није опирао, већ је наставио да једе и прича сам са собом. Газда пекаре га је задржао до доласка патроле која држи тај рејон, из Полицијске станице Палилула. Лопов је полицајцима изгледао познат, да би убрзо установили да је крадљивац из пекаре у ствари манијак из трамваја који је сексуално узнемиравао малолетницу.
 
Већ био „на посматрању”
 
Како је „Блиц”, писао Исаиловић је привођен још као малолетник, и то због крађа, али у зрелом добу није довођен у везу ни са криминалним пословима нити је сумњичен за сексуалне деликте. Ипак, према незваничним информацијама, кратко време био је на посматрању у Психијатријској болници „Лаза Лазаревић”.
Бојана Богосав   Блиц

Најчитаније