субота, 30 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПОЧЕЛО ЈЕ! Суђење бившем председнику општине Гроцка заказано за 9. април

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Други основни суд у Београду заказао је за 9. април почетак суђења бившем председнику општине Гроцка, Драгољубу Симоновићу и осталим оптуженима поводом паљења имовине Милана Јовановића, новинара портала "Жиг инфо", 12. децембра прошле године.
 
Суђење је заказано за 9.00, позвани су сви окривљени и оштећени, прецизирала је за Тањуг портпаролка суда Ирина Ковачевић.
 
Друго основно јавно тужилаштво у Београду затражило је максималну казну од осам година затвора за бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића, због тога што је наложио паљење куће новинара Милана Јовановића са портала Жиг инфо.
 
То тужилаштво је затражило је максималну казну због извршења тешког дела против опште сигурности подстрекавањем.
 
За окривљеног Владимира Михајловића, као саучесника у извршењу кривичног дела, затражена је казна затвора у трајању од пет година, за Игора Новаковића, окривљеног као саучесника, казну затвора у трајању од пет година, а за Александру Маринковић као извршиоца казну затвора у трајању од шест година затвора.
 
Затражено је и да се свима изрекне и мера забране приближавања и комуникације са Миланом Јовановићем и његовом супругом Дељанин Јелом.
 
Симоновић је, како наводи тужилаштво, подстрекивао Михајловића да пронађе неког од поверења "који би у виду опомене Јовановићу", запалило аутомобил оштећеног, дајући прецизне податке о аутомобилу и где се налази, нудећи за то новчану надокнаду. Након тога је Михајловић наговорио Новковића да нађе човека од поверења, који би запалио аутомобил Јовановића. Новковић је за то ангажовао Александру Маринковић у замену за отпис дуга, што је она и учинила.
 
Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, осумњичен да је наложио паљење куће новинара Милана Јовановића, саопштио је 15. марта да подноси оставку на све функције у тој београдској општини и Српској напредној странци. На седници Скупштине општина Гроцка 20. марта, прихваћена је оставка Драгољуба Симоновића.
 
Симоновић је ухапшен 25. јануара, када је председник Србије Александар Вучић објавио је да се сумњичи за подстрекивање паљења куће новинара Милана Јовановића из Врчина.
 
Провео је 30 дана у притвору, а суд је одбио захтев тужилаштва да му се притвор продужи.
 
Новинару Јовановићу кућа је запаљена у ноћи између 11. и 12. децембра.
 
(РТС/Н1)

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније