четвртак, 15 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Пожар у управној згради Годомина

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У пожару који је избио данас око поднева изгорела је управна зграда некадашњег Пољопривредног комбината Годомин, фирме која је одавно у стечају.

 

Напуштени објекат гасили су, и још увек гасе, припадници Ватрогасне јединице у Смедереву, помогнути колегама из Железаре, али су од зграде остали само спољни зидови. Поспешен ветром, пожар је за непуних пола сата прогутао комплетно здање.
 
Пламен је захватио и околно растиње, али су прве куће пољопривредном гиганту истоименог суседног насеља, срећом, довољно удаљене, тако да не постоји опасност да се прошири и на њих.
 
Станари из тог насеља су забринуто посматрали интервенцију ватрогасаца, који су пожар убрзо локализовали, а сада им остаје да га у потпуности угасе, преноси Подунавље.инфо.
 
У стечају
 
У Пољопривредном комбинату Годомин, који је у стечају од 2005. године, некадашњем поносу српске и југословенске пољопривреде, својевремено је радило више од хиљаду људи, имао је хиљаде хектара земље, њиве, воћњаке и винограде, винске подруме, хладњаче, силосе, небројану механизацију, укључујући и некретнине, чак и одмаралишта у Цриквеници и Порторожу.

Промо

Bg

Најчитаније