уторак, 07 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Одбачена кривична пријава због обијања стана новинара Милана Јовановића

Оцена корисника:  4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Тужилаштво обавестило Цензоловку да је одбачена кривична пријава против лица које се сумњичило за обијање изнајмљеног стана новинара Милана Јовановића. Министар Небојша Стефановић у јануару изјавио да су особе осумњичене за упад у стан признале да су то урадиле

 

„Обавештавамо вас да је кривична пријава која се односи на извршење кривичног дела тешке крађе извршеног на штету Јовановић Милана одбачена због непостојања сумње да је лице које се теретило за извршење овог кривичног дела извршило ово кривично дело“, каже се у писаном одговору који смо добили из Другог основног тужилаштва, шест дана пошто смо им поставили питање о томе докле се стигло у истрази поводом покушаја провале у стан новинара Милана Јовановића, који је он, после спаљивања његове куће у Врчину, изнајмио на Бановом брду.

Јовановић: Нешто прикривају, ништа ми није јасно

Јовановић за Цензоловку каже да му тек сада ништа није јасно и да су, колико се он сећа, особе које су доводили на препознавање признале да су учествовале у обијању стана.

„Доводили су тројицу на препознавање, на реконструкцију догађаја. Како то да сада нема елемената за подизање кривичне пријаве кад су долазили на реконструкцију? Тек ми сад ништа није јасно, нешто прикривају. Више нисам паметан, појма немам, не могу да тврдим ни једно ни друго. Мени су тада полицајци рекли да постоји могућност да је стан обијен јер је дуго био празан. Не знам, не могу да тврдим да обијање стана има везе и са паљењем моје куће, али ми није јасно како тужилаштво одбија подизање кривичне пријаве“, каже Јовановић.

Новинар Милан Јовановић се са супругом Јелом Дељанин, после паљења куће 12. децембра прошле године, сместио у изнајмљени стан на Бановом брду. Неколико дана по уласку у привремени дом, 30. децембра, у вечерњим сатима, непозната особа пајсером је развалила врата на тераси и ушла у кухињу.

Јовановић, који се у том тренутку са супругом налазио у стану, како је раније изјавио за Цензоловку, чуо је како неко разбија врата терасе.

Скочио је из кревета и тражио од супруге да му донесе пиштољ, и тада се провалник, чију је силуету видео на тераси, повукао. Он је о томе одмах обавестио полицију која је извршила увиђај. После тога му је додељена свакодневна, 24-часовна полицијска заштита.

Јовановић је тада за Цензоловку рекао да сумња да је у питању или нов покушај напада на њега или застрашивање, јер се све догодило само три дана после одласка у стан за који је само његова породица знала где се налази.

Цензоловки су тада у МУП-у рекли да се „особа ухапшена због сумње да је насилно покушала да уђе у изнајмљени стан новинара Милана Јовановића ни на који начин не доводи у везу са Јовановићем и паљењем његове куће“.

Речено нам је да је осумњичени С. П. (23) ухапшен са још једном особом приликом крађе бакарних олука са једне зграде у Улици Николаја Гогоља, као и да се сумњичи да је пре тога извршио још четири крађе на територији општине Чукарица.

Стефановић: Осумњичени признали упад у стан

Раније (11. јануара) министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је на конференцији за новинаре потврдио да су ухапшене особе које се сумњиче за покушај упада у Јовановићев стан, као и да су те особе то признале.

Тада је рекао да се води истрага о мотивима напада на новинара портала Жиг инфо, као и да надлежни органи нису престали с истражним радњама.

Ни новинар Јовановић ни његова адвокатица Ана Матић Алимпијевић немају сазнања о томе ко су особе које су провалиле у стан новинара и да ли се против било кога води поступак због тога и да ли полиција и даље то истражује.

Ана Матић Алимпијевић у изјави за Цензоловку каже да полиција мора да настави да трага за починиоцима, а да они нису добили обавештење о томе да је одбачена кривична пријава против претходно осумњичених.

Цензоловка је од МУП-а тражила коментар, али до објављивања овог текста није добила одговор.

Јасмина Добриловић  Цензоловка

Најчитаније