четвртак, 24 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

СИМОНОВИЋ ОПЕТ ТУЖИ! Поднео две тужбе због текста Јовановића и пренетог из Курира

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Драгољуб Симоновић, члан Српске напредне странке и бивши председник ГО Гроцка поднео је још две тужбе против главног и одговорног уредника Жиг Инфа, Жељка Маторчевића. Симоновић у обе тужбе наводи да му је објављивањем текстова повређена "част и углед" и тражи одштету по 300 000 динара.

 Наиме, Симоновић је тужио Жељка Маторчевића због текстова "ШОЈИЋ ЈЕ МАЛО ДЕТЕ ЗА ОВОГ ГРОЧАНСКОГ НАПРЕДЊАКА А за лађу тунел из куће до Марине (ФОТО)" , као и због текста пренетог из дневног листа "Курир" УРНЕБЕСНИ НАПРЕДЊАК Грочански Шојић купује белу лађу

Симоновић у обе тужбе негира постојање викендице на Сребрном језеру, као и изградњу Марине. Такође суду се оредставља да је у времену писања текстова био носилац листе Српске напредне странке, те је то допринело још већем душевном болу.

Иначе, текст који је објавио Жиг Инфо су урадили Жељко Маторчевић и Милан Јовановић. Маторчевић је претучен у октобру прошле године, а Милану Јовановићу је у децембру исте године запаљена кућа. Напад на Маторчевића је још у истражном поступку, док је за паљење куће Јовановићу започето суђење у којем је као налогодавац означен управо Драгољуб Симоновић.

Други текст због кога је тужен Маторчевић јесте текст Сање Ђурић из Курира који се такође односи на градњу Марине на Сребрном језеру. Текст је уредно потписан и постављен је линк ка изворном тексту.

Симоновић у тужбама наводи да је за текстове сазнао тек недавно, међутим у послатим прилозима, односно иштампаним текстовима са портала Жиг Инфо јасно се види да су они одштампани много раније. Наиме, Жиг Инфо је у јануару 2019. године редизајнирао портал и проширио капацитете сервера. Нажалост, приликом преласка на нови сервер и редизајнирањем портала, фотографије како насловне, тако и у текстовима нису могле да се пребаце.

У оптужници која је подигнута  за паљење куће нашем новинару Јовановић, тужилац наводи Симоновићево власништво у којем је наведена и вила на Сребрном језеру. Такође, Симоновић је 2016. године на седници ГО Гроцка признао да поседује све што је Жиг Инфо писао али је негирао да је до тога дошао било каквим нечастивим радњама, већ својим радом. Ову Симоновићеву изјаву су забележили наши новинари.

Симоновић је до сада поднео шест тужби против портала Жиг Инфо. Једну је поднео Вишем суду у Београду, док је био председник ГО Гроцке, а остале након што је оптужен као налогодавац за паљење куће новинара Јовановића. Симоновић, за сада, потражује 2 400 000,00 динара на основу текстова објављених на порталу Жиг Инфо.

 

ЕЖИ

Најчитаније