понедељак, 19 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Претучен један од организатора протеста у Новом Саду

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Један од организатора протеста #1од5милиона у Новом Саду, студент Филозофског факултета Дејан Багарић нападнут је синоћ у Универзитетском кампусу и тешко претучен, саопштили су организатори протеста.

 

Багарића су напали њему непознати људи недалеко од студентског ресторана, оборили га на асфалт и задали му више удараца, непосредно после завршетка вечерашњег протеста #1од5милиона у Новом Саду.

Како се наводи у саопштењу, он је примљен у Ургентни центар Клиничког центра “Нови Сад” са бројним подливима и повредама од удараца по глави и телу, где му је указана лекарска помоћ и где ће остати преко ноћи како би лекари пратили његово здравствено стање.

Организатори протеста #1од5милиона у Новом Саду захтевају од новосадске полиције и тужилаштва да у најкраћем року идентификују, ухапсе и изведу на суд све нападаче на Дејана Багарића.

„Имајући у виду све околности под којим се догодио мучки напад на младића који на свим протестима носи беџ са ликом убијеног премијера Зорана Ђинђића, више него основана је претпоставка да је Багарић нападнут због својих политичких и протестних активности“, додају организатори протеста.

Вечерашњи напад је, подсећају, трећи случај у којем су мете напада били млади људи који учествују у организацији протеста у Новом Саду, а само дан раније, такође у новосадском Универзитетском кампусу, претучена су двојица студената и активиста организације “Кров над главом”.

„Тешко је поверовати у то да је таква серија напада пука случајност и да није реч о покушају владајућег режима да голим насиљем разбије протесте. Због тога позивамо све грађане Новог Сада, да се у уторак 11. јуна окупимо на протесту “Стоп пребијању студената” испред Правног факултета у Новом Саду од 18 часова и пошаљемо јасну поруку да нас батинаши и насиље више не могу зауставити“, поручили су организатори.

Данас Онлине

Најчитаније