среда, 03 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"ВИДЕО ЈЕ ОТВОРЕН ШАХТ И ЊЕНО ТЕЛО" Хорор у Калуђерици: Жена се удавила у септичкој јами

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Љиљана Ц. (69) удавила се у петак у септичкој јами у дворишту породичне куће у београдском насељу Калуђерица.

Несрећна старица покушала је да очисти јаму, али се највероватније онесвестила од отровних гасова, па упала у јаму са фекалијама и настрадала. Њено тело пронашао је муж Анђелко (79), који је одмах позвао полицију и хитну помоћ, али Љиљани није било спаса.

Није јој било помоћи

Како се сазнаје од извора из истраге, трагедија се догодила око 11.30, а тело је пронађено пола сата касније.

- Љиљана је настрадала покушавајући да очисти септичку јаму која се налази у дворишту, иза породичне куће. Кад је отворила јаму, највероватније су је брзо онесвестили гасови, па је пала у фекалије. Постоји и мање вероватна могућност да се старица нагла изнад отвора јаме, па изгубила равнотежу и наглавачке упала у фекалије, дубине око два метра - каже наш извор.

Љиљанин муж Анђелко је у време несреће био у кући и није чуо кад је она настрадала. Тек пола сата касније забринуо се што је нема, па је отишао до јаме да је потражи.

- Видео је отворен шахт и када је погледао у јаму, видео је Љиљанино тело. Одмах је позвао полицију и хитну помоћ, старичино тело извучено је из јаме али лекари нису могли да јој помогну. Било је касно. На телу нису уочене било какве друге повреде и ништа не указује да се ради о некаквом кривичном делу, па тужилац није ни наложио обдукцију. Зато је тело одмах пребачено у капелу - истиче наш саговорник.

Комшије ове породице у шоку су причале о трагедији.

- Ово је страшно! Да тако погинеш, у свом дворишту... Видела са Анђелка после несреће. Стоји као камен, не може ни да проговори од туге... Гледао је када су тета Љиљанино тело однели. Не знам како ће он то поднети. Толике године су били у браку... Имају ћерку, која је удата и живи у Калуђерици. Чим су је обавестили о несрећи, одмах је дотрчала са мужем да види шта се десило. И она је, јадна, ван себе од бола и туге - казала нам је комшиница.

Опасни гасови

Овакве трагедије, нажалост, нису реткост у нашој земљи јер многи не знају колико су гасови из фекалних јама отровни и колико могу брзо да онесвесте, па и да усмрте човека.

У септичкој јами се, наиме, све време одвија биоразградња органског материјала и ствара се метан који је отрован, али и запаљив и експлозиван. Уз то, настају и продукти неугодног мириса попут меркаптана и водониковог сулфида.

Сличне трагедије

Септембар 2019. - Саша Пакаловић, радник ЈП "Јединство", угушио се од отровних гасова у црпној станици дубокој 17 метара у селу Кладушица код Кладова. Несрећни Пакаловић и његов колега, носећи гас-маске, спуштали су се у црпну станицу, у којој се налазе фекалне цеви и отровна испарења, како би отклонили квар. У једном тренутку Пакаловићевом колеги се маска закачила за мердевине и свукла му се с лица. Он је брзо полео да губ свест, а Пакаловић је прискочио да му помогне, али се оклизнуо, пао на дно црпне станице и угушио се. Лекари су успели да спасу живот његовог колеге.

Јун 2016. - Јан Бабјак (48) и Михал Шимо (50) из Кулпина код Бачког Петровца удавили су се у фекалијама након што су упали у септичку јаму у дворишту Јанове породичне куће. Први је случајно у јаму упао Бабјак, а Шимо је скочио за њим покушавајући да га избави. Међутим, услед велике концентрације отровних гасова обојица су се брзо угушили.

Фебруар 2016. - Настрадао пензионер Томислав Павловић (67) из лесковачког насеља Бобиште, док је био у пољском клозету. На несрећног старца се изненада обрушио кров клозета и он је заатим пропао у јаму и удавио се.

Информер/Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније