четвртак, 24 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Спрега локалне полиције у Гроцкој са бившим председником Гроцке осумњиченог за паљење куће новинара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Месец дана пре него што је Јовановићу запаљена кућа, дивљачки је претучен главни уредник портала Жељко Маторчевић. Истрага случаја није дала никакве резултате, а касније смо сазнали и зашто, јер је локална полиција имала своје учеснике у том догађају, рекао је, између осталога, председник државне комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић у интервјуу за дневни лист Данас.

На Матићев интервју, којег је Жиг инфо пренео, на друштвеној мрежи „Фејсбук“ повела се расправа у виду коментара коју је иницирао припадник МУП-а Републике Србије, запослен у ПС Гроцка, Дејан Миленковић.

Наиме, припадник полиције Миленковић започео је да коментарише дати текст у својству одбране бившег командира станице у Врчину Славка Симоновића, рођеног брата Драгољуба Симоновића. У својим коментарима, Миленковић , иако није био припадник полиције у време командира Симоновића, дрчно је бранио његове наводне заслуге, игноришући чињеницу да је Славков син на одслужењу казне у затвору у „Забели“ због почињеног кривичног дела покушај убиства. Такође, Миленковић је чланове редакције назвао лажним новинарима, фразом коју често користе припадници власти у Гроцкој који су одани Драгољубу Симоновићу.

pol

Миленковић се у својим коментарима, понашао као да води некакву истрагу и упитао је за имена полицајаца који су, по њему, учествовали као учесници у заташкавању случаја пребијања Жељка Маторчевића, уредника портала Жиг инфо.

vrla

Према информацијама Жиг инфа, Миленковић је добар пријатељ са Бојаном Симоновићем, сина Славка Симоновића, односно синовца Драгољуба Симоновића.

Да је постојала основана сумња у спрегу врха полиције у Гроцкој и бившег председника Драгољуба Симоновића, којем се данас суди као осумњиченом налогодавцу за паљење куће нашег новинара Милана Јовановића, сумњало се још 2015. године.

Те 2015. године, испред куће Драгољуба Симоновића наш новинар Милан Јовановић фотографисао је железничке прагове који су стизали на његов посед. У то време Драгољуб Симоновић био је генерални директор Железница Србије. Због фотографисања железничких прагова, Драгољуб Симоновић је насрнуо физички на нашег новинара, који је због тог чина позвао полицију. Полиција је изашла и направила записник. На терен је изашао и тадашњи командир ПС Гроцка Зоран Ђорђевић који је новинару Јовановићу рекао да су надзорне камере снимиле напад и да је узет снимак са њих који се налази на УСБ-у.

Међутим, снимак са УСБ-а којег је узео Ђорђевић када се доставио истражном одељењу полиције у „29 новембру“ је био избрисан, односно послат је стик без података.

Недуго затим , Зоран Ђорђевић се поставља за начелника П.С Гроцка, а новинару Милану Јовановићу се пише прекршајана пријава због „просјачења“ испред Симоновићеве куће.

Зоран Ђорђевић, након именовања за начелника ПС Гроцка често се налазио на прославама ГО Гроцка тик уз Драгољуба Симоновића.

simaidjordje

Драгољуб Симоновић (лево) и Зоран Ђорђевић (десно)

Када је Бојан Симоновић, рођени синовац Драгољуба Симоновића постављен у ЕДБ-у Гроцка започела је фаза искљуења струје неистомишљеницима или „противницима фамилије Симоновић“, начелник полиције Зоран Ђорђевић слао је појачање, односно асистенцију припадника МУП-а како неко не би „напао раднике ЕДБ-а“. Неретки су случајеви да су приликом асистенције полиције писани лажни записници, који не одговарају датој ситуацији иако су постојали видео снимци који су забележили то асистенцију.

На рочишту одржаном против туженог Драгољуба Симоновића, 20. Септембра 2019. године одбрана је изнела занимљиве чињенице, које могу само продубити сумњу у спрегу полиције и окривљеног Симоновића.

„Сведоци које предлажемо данас, а који се односе на то да Симоновић не да није имао везе и сазнања са овим немилим догађајем, већ напротив да је позивао надлежене полицијске службенике и од њих захтевао да се хитно пронађу извршиоци овог кривичног дела, предлажемо сведоке Зорана Ђорђевића, начелника Полицијске станице Гроцка, Шћекић Радослава, заменика командира ПС Гроцка, који је чак сачинио службену белешку у којој је констатовао да је Драгољуб Симоновић тражио да се хитно нађу извршиоци овог кривичног дела. Ми ту службену белешку немамо али предлажемо да након саслушања тог сведока, суд службеним путем затражи исту. Предлажемо и  Симоновић Небојшу, полицијског службеника ПС Гроцка. Нек вас не буни презиме Симоновић, јер те фамилије има пар стотина у Гроцкој“, изјавио је у обраћању суду, између осталога,  Горан Вуковић један од адвоката Драгољуба Симоновића.

belllllll

транскрипт са суђења

Иначе, иако пуномоћник Драгољуба Симоновића не доводи припадника  Симоновић Небојшу у било какве родбинске везе са туженим Драгољубом, према подацима Жиг инфа, они су упак у врло блиски рођаци. Небојша Симоновић је синовац Драгољуба Симоновића.

Када је Драгољуб Симоновић притворен, у јануару 2019 године, убрзо је смењено и руководство полиције у Гроцкој. Зоран Ђорђевић је превремено пензионисан, а Шћекић је, према нашим сазнањима пребачен у другу полицијску станицу. Тренутно руководство ПС Гроцка, за разлику од претходног, је изузетно коректно у свом раду, за сада.

ЕЖИ

Најчитаније