среда, 30 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Оптужени полицајац у случају Гроцка променио исказ, Симоновић изнео одбрану

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Владимир Михаиловић, који је окривљен да је по налогу бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића подстрекивао да се организује паљење куће новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића, данас је, износећи своју одбрану, потпуно променио ранији исказ и рекао да је "решио да открије праву истину". Своју одбрану изнео је и Симоновић. Судија је пре тога расписао потерницу за Александром Маринковићем, који се по други пут није појавио на рочишту и раздвојио предмет који се води против њега.

 

Михаиловић је током суђења рекао да му Симоновић није тражио да запали кућу новинара, већ да је он сам хтео да му учини да се Јовановић заплаши, пошто је против њега писао, како би му онда Симоновић узвратио да му супругу, која је иначе кума Симоновићеве ћерке, престану да малтретирају на послу.

Окривљени полицајац је током одбране рекао: "Није ме занимало да ли Јовановић против Симоновића пише истину или не, занимало ме је само да учиним нешто Симоновићу да бих помогао својој жени, да јој буде боље на послу.

Михаиловић је и окривио полицајце које није желео да именује, а рекао је да је реч о високим званичницима МУП-а, да су му нудили шест месеци кућног притвора и повратак у полицијску службу уколико окриви Симоновића, али је сада, како каже, пошто је увидео да од тог договора нема ништа, него да учествују у неизвесном суђењу, решио да открије праву истину.

На суђење се ни данас није појавио Александар Маринковић, окривљен да је бацио Молотовљев коктел на кућу Јовановића. Његов бранилац је рекао да не може да га пронађе и да га данима тражи.

Судија је расписао потерницу за њим и наложио да му се моментално одреди притвор чим буде био пронађен. Судија је због тога раздвојио његов предмет, те ће се против Маринковића водити засебан поступак у односу на бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића и друге оптужене.

На данашњем рочишту се, током изношења своје одбране, бивши председник општине Гроцка у више наврата непримерено изјашњавао о оштећеном и медијима и индиректно претио тужиоцу.

Он је изнео низ непримерених увреда и прозивки на рачун оштећеног новинара, називао га је "особом с психолошким проблемима", "неписменим", рекао да је "фрустрирани декица без икаквог утицаја" и да "није никакав новинар", а да Жиг инфо није медијски портал.

За себе је рекао да је и он писао за стручне часописе, па се не сматра новинаром. Казао је и да је јавна личност и да не "може неки шмокља да буде председник општине", а да о његовој части и поштењу сведочи и то што је за њега и партију СНС "из године у годину гласа све више грађана".

Симоновић је, иначе, оптужен да је наложио паљење куће новинара Јовановића.

Бивши председник општине Гроцка претио тужиоцу

Оптужени Симоновић је више пута прозвао и тужиоца.

Наиме, спочитавајући му како га гледа, да ли се смеје, замерајући му да се заложио за овај случај као да је бранилац новинара Јовановића, а не тужилац, истакао је и да после овог процеса, "тужиоцу може да се деси да више уопште не буде и да не ради као јавни тужилац".

За свој однос с Владимиром Михаиловићем, који је окривљен да је по налогу Симоновића унајмио људе и организовао паљење куће, бивши председник општине Гроцка каже да је у једном кафићу током разгвора с њим пристао на понуду Михаиловића који се понудио да "поразговара са онима из Жиг инфа" који лоше пишу о општини и Симоновићу, пошто му је Михаиловић рекао да их познаје од раније.

Симоновић је признао да је обећао Михаиловићу да ће покушати да му унапреди жену која ради у општини и која је кума његове ћерке, зато што, како је рекао, сматра да је она вредан и успешан радник.

Међутим, Симоновић негира да је тражио од Михаиловића да се Јовановићу запали кућа. Каже да у Михаиловића нема толико поверење да би то од њега тражио, а да, с друге стране, нема ни разлога да прети Јовановићу.

Симоновић је питао судију: "Да ли ја вама личим на будалу па да тражим тако нешто од човека у кога немам потпуно поверење".

Највећи део Симоновићевог излагања односио се на прозивке медија.

Говорио је и о томе како је изложен медијском линчу и како Жиг инфо ради по рекеташком принципу - ко им плати, писаће лепо о њему.

Судија је више пута Симоновићу напоменуо да га не занима његово мишљење о медијима, већ да покушава да утврди његову кривицу. Међутим, Симоновић и његови браниоци инсистрирају да он своје излагање у одбрани изнесе до краја.

Н1 Београд

Најчитаније