недеља, 09 август 2020

Остало

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Милутину Јеличићу изречена казна од три месеца затвора за недозвољене полне радње

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Милутин Јеличић Јутка, бивши челник општине Брус, у Основном суду у Крушевцу проглашен је кривим за недозвољене полне радње и неправоснажно осуђен на три месеца затвора, преноси Блиц.

 

Тужилаштво је тражило јединствену казну затвора од седам месеци затвора за недозвољене полне радње и поллно узнемиравање, док је суд оценио да за кривично дело полно узнемиравање тужилац није пружио довољно доказа и изрекао безусловну казну затвора у трајању од три месеца за недозвољене полне радње.

Заправо, како је пренео Н1, иако је Марија Лукић вештацима-полицајцима давала други телефонски апарат са порукама, то није узето у обзир.

"Да смо тражили вештачење другог телефона, суђење би трајало још годину дана и претило би да цео случај застари. Неспорно је доказано да је вршио притисак на полицију и суд, да је слао батинише на Марију. И на завршној речи је показао бахатост и није показао никакво кајање", рекао је Боривоје Боровић, заступник Марије Лукић.

Јеличић је остао при ставу да му је цео поступак политички напакован. Сам јеличић који се данас појавио на почетку рочишта, није присуствовао изрицању пресуде, јер се након паузе коју је одредио судија Александар Коцић, није ни вратио у судницу.

Организација суђења спроведена је у складу с одлуком Града Крушевца о проглашењу ванредне ситуације, и у складу с правилима које је суд донео како би се заштитило здравље запослених и странака и спречило ширење коронавируса, објавила је нова.рс.

Последњи претрес одржан је 19. јуна, без присуства Јеличића, будући да полиција по налогу за привођење од 10. јуна, није пронашла окривљеног на адреси, а потом је 22. јуна, Основни суд одбио предлог тужилаштва да окривљеном одреди притвор.

Испред зграде суда у Крушевцу и данас су се окупиле организације које се боре за права жена и њихову заштиту од насиља, а у организацији Пешчаника из Крушевца.

Носећи транспаренте на којима је писало „Нађосте ли га“, „Да није можда у Скупштини“, „Правда за Марију“, желели су да скрену пажњу јавности да је битно да се овај процес приведе крају.

Иначе, 19. јуна завршне речи на суђењу Јеличићу ни из другог покушаја нису изречене јер се на рочишту нису појавили оптужени Јеличић, нити његова одбрана.

Судија у овом поступку је 10. јуна наложио привођење Јеличића за данашње рочиште јер се није одазвао на пређашње, нити оправдао изостанак.

Полиција, која је имала налог за привођење, како је навео судија Александар Коцић, Јеличића није пронашла, а његови браниоци су доставили обавештења да не могу да дођу.

Заменик основног јавног тужиоца Саша Аврамовић и пуномоћник оштећене Марије Лукић, адвокат Боривоје Боровић, затражили су тада одређивање притвора за Јеличића, образложивши то тиме да је “очигледно да окривљени избегава да присуствује главном претресу”.

Боровић је оценио да је то “извргавање правосуђа руглу” јер је, како је рекао, лично обавестио адвокатске канцеларије Јеличићевих бранитеља.

Марија Лукић је раније новинарима рекла да Јеличића сваког дана виђа у Брусу, и да је учествовао у предизборној кампањи, а да се само привремено склонио због привођења.

Иначе, уз овај поступак за сексуално узнемиравање који се води против Милутина Јеличића, истражује се и трговина утицајем, а Инсајдер је објавио да је бивши председник општине Брус прекршио условну казну на коју је већ осуђен због непријављивања имовине.

Он је, наиме, девет година крио да је власник стана у центру Београда. Ову некретнину је купио још 2011. године, али је, упркос законској обавези, до почетка 2020. није пријавио Агенцији за борбу против корупције.

Против Јеличића се води и поступак по кривичној пријави Министарства грађевинарства због сумње да је користећи свој положај и утицај који је имао као председник Општине прекршио закон у случају нелегалног објекта на Панчићевом врху.

Министарство сумња да је Јеличић у договору са инвеститорком Снежаном Митковић, посредовао и трговао својим утицајем дајући налог НН службеном лицу, да фалсификује службене исправе. Јеличић се у овом случају сумњичи за кривично дело трговина утицајем, а случај је преузело Више јавно тужилаштво у Краљеву.

Инсајдер је у емисији “Врх безакоња” објавио на које је све начине покушано да се спречи рушење нелегалног објекта на Панчићевом врху као и како су поједине институције у томе помагале инвеститорки Снежани Митковић.

Бета, Инсајдер

Најчитаније