среда, 21 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Нападачи на Борка Стефановића осуђени на затворске казне

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Судско веће Вишег суда у Крушевцу донело је данас пресуду за случај наношења тешких телесних повреда Борку Стефановић и Бобану Јовановићу и напада на полицајца Дејана Палибрка.

 

Милош Шапоњић је за насилничко понашање на јавном скупу, односно наношења тешких телесних повреда, осуђен на затворску казну у трајању од 4 године, као и осам месеци затвора због напада на службено лице. Њему је одређена јединствена казна у трајању од 4 године. Данијел Гмијовић и Марко Живковић су за наношење тешких телесних повреда осуђени на по 3,5 године.

“Сва тројица су криви. Имајући у виду да су раније били осуђивани, суд је практично прихватио предлог тужилаштва. Они су имали неку врсту бенефита, јер су осуђени по старом закону. По новом би оне биле далеко више. Суд је имао у виду да се оваквом казном делује репресивно на окривљене – рекао је судија.

На изрицању пресуде у Вишем суду у Крушевцу, једини се појавио Бобан Јовановић, који је заједно са Стефановићем пребијен у МЗ Расадник. Он је изјавио да је казна коју су окривљени добили веома мала.

“Ово није био напад, већ покушај убиства Борка Стефановића. Нисмо задовољни казном. Завршен је први круг, и идемо даље. Поднећемо жалбе”, рекао је Јовановић.

Занимљиво је да је овај судски процес у марту ове године, започео поново, јер је одбрана окривљених претходно затражила изузеће судије.

Напад на Стефановића догодио се 23. новембра 2018. године испред Месне заједнице Расадник у Крушевцу, где је он учествовао на политичкој трибини Левице Србије.

Нова

Најчитаније