среда, 28 јул 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Поднета кривична пријава против владике Стефана због отмице

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Студент Академије СПЦ, Марко Жарков, поднео је јуче кривичну пријаву против викарног епископа патријарха Иринеја и старешине Храма Светог Саве Стефана Шарића, под оптужбом да је налогодавац његове отмице коју су извршила два припадника МУП-а Србије и једно цивилно лице, које се још увек налази у бекству, сазнаје Нова.рс.

 

Како наводе извори нашег портала из Вишег јавног тужилаштва у Београду, Жарков је у пријави навео да оптужени за отмицу нису имали лични мотив да изврше ово кривично дело, јер га нису познавали, те да је свему претходила свађа са владиком Стефаном који му је, између осталог, изнео претње да ће му се десити нешто лоше(“појешће те мрак”) због тога што је сазнао за његову љубавну аферу.

Жарков је раније рекао за Нова.рс да је у новембру 2019. године дошао у сукоб са владиком Стефаном, јер је сазнао за љубавну преписку између епископа и девојке са којом је био.

“Сукоб је настао јер сам је хтео да му пошаљем мејл са рачунара моје тадашње девојке. Пронашао сам љубавну преписку између њих двоје која датира још од краја 2014. године до средине 2018. Испоставило се да је он чак и живео у стану моје некадашње девојке. Написао сам му поруку да желим са њим да причам. Он је одмах знао о чему се ради, јер му је моја тадашња девојка већ јавила да сам ја сазнао за њихову везу. Поруку сам му послао 9. новембра, а он ми је рекао да дођем сутрадан код њега у канцеларију. Дочекао ме је видно бесан и узнемирен, а на вратима ми је рекао – ‘види, братац, због овог што си сазнао појешће те мрак, морам да те убијем”, рекао је Жарков у својој ранијој изјави за Нова.рс.

Подсетимо, за отмицу студента Академије СПЦ Марка Жаркова осумњичена су двојица припадника МУП-а 

Србије и једно цивилно лице, које је, према информацијама Нова.рс, још увек у бекству. Поводом овог случаја, тужилац је позвао на саслушање и владику Стефана који је одбио да одговори на питање адвоката студента да ли је упознат са везом Жаркова и његове тадашње девојке. Као разлог због чега не може да говори о њиховим односима, епископ је навео да га на то обавезује света тајна исповести.

“Ја не бих могао да одговорим на питање о њиховим односима и да ли су се познавали из разлога што се на тај начин улази у свету тајну исповести. Такође, сматрам да није исправно да се говори о тим стварима. Ја као свештеник идем код неког само приликом обреда, из других разлога не улазим у кући тих људи и не дружим се”, казао је он.

Изузев саслушања у тужилаштву, владика Стефан Шарић одбијао је за Нова.рс да говори о овом случају и наводима Жаркова да је умешан у његову отмицу. Током јединог сусрета са новинарима нашег портала, Шарић је тврдио да га нико није позвао за коментар, те да немамо доказе за тврдње које објављујемо у својим текстовима, одбијајући да каже како се изјашњава поводом оптужби студента Академије СПЦ.

Погледајте документа са саслушања владике Стефана Шарића:

 

Војислав Милованчевић   нова

 

  

 

 

Промо

Bg

Најчитаније