недеља, 26 септембар 2021

Остало

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вулин не верује сузама мајки Беливукових жртава

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министар полиције Александар Вулин, у недељу увече уживо на ТВ Пинк, у ударном термину, заменио је председника Србије Александра Вучића, који је у марту ове године приказао стравичне фотографије и снимке осакаћених жртава криминалног клана Вељка Беливука, показавши нове. У томе га нису спречиле ни вишемесечне молбе мајки несталих, па чак ни то што му је само два дана пре морбидног шоуа, Сања Михајловић, мајка несталог Горана, упутила ново писмо.

 И док су поједине мајке претходних месеци молиле за информацију о деци, али и да им се не продубљује бол објављивањем фотографија жртава, Михајловићева за наше новине истиче да је овако нешто било очекивано.

“После свега што смо видели, ово је било очекивано. Ја сам министру полиције само два дана раније послала писмо, претпостављам да их то боли и да је зато дошло до овога”, истиче Михајловићева.

Мајка несталог Горана, коме се траг губи од априла 2019. године, доставила нам је писмо, у којем истиче да би сви функционери државе и МУП, требало да поднесу оставке.

“Поштовани, обраћам Вам се већ неколико пута И више не желим да ме примите. Желим само да Вам кажем да је ме срамота што живим у оваквој држави, где влада само корупција, самовлашће и неправда. Наиме, јасно је да Вас не интересује нестанак мог сина и да се, ни на који начин, нико у овој држави није озбиљно бавио, не само његовим нестанком, него и нестанком осталих младих људи, који су у периоду од 2019. до краја 2020. нестали – а има их 17, што чија сте имена објавили, што чија имена нисте објавили. Да сам на месту власти у овој држави, ја бих се свих функција одрекла због неспособности исте”, наводи Михајловићева у писмо Вулину.

 

Она наводи и да су сви, високи челници МУП, међу којима је и само министар МУП, учествовали у организованом криминалу клана Вељка Беливука, који се сумњичи за најтежа кривична дела попут убистава, отмица и изнуда.

“Мој губитак је непроцењив. Какве год да су санкције, казне и шта год да се у овој држави наредно деси, за мене нема утехе. Самим тим што сте одузели живот мом Горану Михајловићу, који је у време нестанка имао пуне 22 године, одузели сте нама као породици право на спокој и мир, а упокојенима право да буду сахрањени по верским и моралним обележјима. Одузели сте његовој ћерки Лени, која сада има три године, право да упозна оца. Вашим немаром уништили сте, не само нестале и убијене младиће, него и целе породице”, наводи Сања у писму и додаје:

“Јадна је држава у којој се правда тражи преко новина и јадна је држава у којој новинари имају више информација него ваше озбиљне институције”, наводи Сања, која од марта 2019. године куца на врата свих могућих институција како би добила било какву информацију о сину.

Ова мајка у писму поново указује да нису прегледане камере с места где је њен син последњи пут виђен, да нису анализирани листинзи позива, али ни саслушани људи који су били с Гораном.

Ипак, ни вапаји Михајловићеве, која је месецима уназад молила да се не објављују фотографије и да не цуре информације, нису спречили Вулина да их, ипак, пусти у ударном термину телевизије. Слике тела без глава, са одсеченим удовима, широка српска јавност имала је прилику да види у недељу увече на телевизији „Пинк“.

Подсетимо, ово је други пут да се фотографије унакажених тела приказују на телевизији. Тако је у марту ове године председник Александар Вучић, уз Вулина, приказао слике, иако су га мајке нестале деце молиле да то не учини.

Иначе, група Вељка Беливука, званог Веља Невоља, са којом се повезују нестанци И убиства младића, ухапшена је у фебруару ове године великој акцији МУП И БИА. Сумњиче се за најтежа кривична дела.

РЕМ: Није узнемирена јавност

Подсетимо, након објављивања стравичних фотографија у марту ове године, огласило се и Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ), које је закључило да председник Србије Александар Вучић није узнемирио јавност емитовањем одсечених глава на више од десет домаћих телевизија.

Овог пута, председница Савета РЕМ Оливера Зекић, отишла је корак даље, рекавши да су снимци унакажених тела били „едукативног карактера“.

Тања Миловановић  Нова

Промо

Bg

Најчитаније