недеља, 16 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Случај инвеститора који је зазидао комшије: Синиша Мали отуђио парцелу школе

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сага о градњи у Гламочкој улици у Београду, у коју су очи јавности биле упрте када је у августу испред капије једне од кућа у низу сазидан зид, настављена је након три месеца. Станари Гламочке позвали су редакцију "Нова.рс" страхујући да би слично могло да се понови, будући да су од ​радови на суседној парцели настављени. Како нам је станарка Бојана Самарџић појаснила, поднете су четири тужбе и донето је решење о привременој обустави рада до окончања процеса. Занимљиво је да је међу хрпом спорних папира и један на ком се налази потпис некадашњег градоначелника Београда, а сада министра финансија Синише Малог којим се отуђује део земљишта основне школе "Десанка Максиновић"

 Багер, блато, шут и радници са једне стране, а забринути грађани са друге стране капије у Гламочкој улици која је пре три месеца била зазидана – то је сцена коју су репортери редакције „Нова.рс“ затекли на лицу места. Забринути грађани објашњавају да је инспекција наложила обуставу радова, да је постављена и трака која на то указује испред капије, премда је у међувремену уклоњена тако да се сада могу видети само њени остаци, али и да се упркос свему они настављају јер је камионом довезен багер који врши радове.

„ Дошао је камион који је довезао ту машину и она ради непрестано, чак и по киши. Потпуно је невероватно да се радови настављају иако су против њих поднете четири тужбе за ометање државнине. Прва је поднета још 18. августа, када је прича изашла у медије, а тек након тога је на терен изашла и инспекција. Посетили су нас тада градоначелник Зоран Радоjичић и председник општине Владан Јеремић и обећано нам је да ће се наш проблем решити, али до данас ништа није урађено“, прича нам станарка Бојана Самарџић и показује нам нацрте из шездесетих година у којима је јасно уцртана и њихова улица.

Радоjичић је тада, подсећања ради, рекао навео да је наложено надлежним градским службама да преиспитају документацију коју поседује инвеститор, те да ће Град Београд у наредним данима наставити да ради на решавању овог проблема. У току наредне недеље, градоначелник ће поново посетити станаре Гламочке улице и обавестити их о предузетим мерама. Као што се може претпоставити, Радојичић се следеће недеље није појавио у Гламочкој улици, баш као ни председник ГО Звездара.

Интересантно је да је један део спорне парцеле некада припадао Основној школи „Десанка Максимовић“ у Устаничкој улици, међутим 2016. године тај део парцеле се отуђује решењем које потписује некадашњи градоначелник, а сада министар финансија Синиша Мали.

Јована Алексић      Нова

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније