четвртак, 09 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Speedy:Причам, пишем, говорим оно што мислим, како доживљавам и осећам

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Дође тако дан кад ни на овој мрежи од раног јутра, човек нема шта да прочита.

Људи који су до јуче привлачили пажњу читалаца на овој мрежи, има ли јако велики број реакција на својим објавама, већ дуже време избацују само штура саопштења својих стrанака-организација, везано за стrанакчке активности, што полако али сигурно почиње да личи на профиле, оних против којих се боримо. Није спорно поделити објаву тј саопштења странке или лидера странке или организације којој припадате. Спорно је то, јер својим речима не урадите кратак увод, и тиме своје пратиоце не заинтересујете да то што сте поделили, они то и прочитају. Добар део вас изгубио је креативност, хумор, сарказам, сатиру.

Поштовани моји опозиционари, првенствено мислим на ново позициониране који су до јуче писали своје објаве, које су били јако праћени од стране људи који нас прате и чије смо симпатије баш због таквог начина писања придобили, маните се тих назови стандарда страначих војника. Ништа успешнији, бољи, озбиљнији, паметнији нисте, ако само објављујете објаве по дифолту. Много више би за вашу организацију или странку урадили вашом креативношћу, него стандардном поделом. Људе та штура и сува саопштења смарају. Многи вам поделе лајкују што би се рекло из неког поштовања, или се само вежу на наслов па дају коментар, а да пре тога вашу објаву нису прочитали.У последње време, ваше поделе и објаве лајкују искључиво ваше страначке колеге, а то слагали се ви самном или не није циљ, већ је циљ да људи који вас прате, чије сте симпатије задобили, управо они имају ту реакцију на ваше страначке објаве. Како су нам друштевене мреже једина могућност да ступимо у контакт са што већим бројем људи, без обзира што већина од вас мисли да реакција људи на мрежама, нема ефекта у реалности, много грешите. Лично мени као мени број лајкова, подела мојих писанија аман баш ништа не значи, јер када све ово прође, ја лично немам намеру да и један дан више будем у политици, али ви који желите да градите политичку каријеру, вас ово треба да занима. Зашто све већи број тзв опозиционара анонимуса задобија све већу заинтересованост људи на овој мрежи?!?

Веома просто, људи воле живе речи, и да остварују интеракцију са онима који пишу. Људи воле када у тексту препознају нечију емоцију, а не штуро суво и сувопарно саопштење за јавност. Нису сви ботови драге колеге на овој мрежи. Из поштовања према људима који вам оставе коментар подршке, слагања, похвала на вашу објаву, а да нису ваше страначке колеге, из неког разлога не можете да им одговорите, потрудите се да људима не остављате тзв суве коментаре. Покажите поштовање бар опцијом свиђање. Људи све прате. Људи све виде, чак и оно што ми не видимо. Много времена од већине вас проводим на овој мрежи. Пратим готово све и видим да добар део вас прави велику грешку. Уместо да ваше странке и организације приближавате људима, као што сте то радили пре неког времена, писали емоцијама, осећањима, допустили људима да вас упознају, данас штурим саопштењима, кратким објавама правите одступницу од тих истих људи и подижете гард. Грешка, људи грешка. Гард и одступницу правите од ботова и владајуће странке, немојте то радити од људи који вас прате. Вашој организацији или странци највише ће те помоћи ако придобијете и задржите симпатије људи који вас прате. Будите оно што јесте. Ако немате времена да пишете, онда сачекајте време када ћете моћи писати, па напишите нешто својим речима. Оно што мислим то и напишем, свидело се то некоме или не.

Велики сам противник страначих војника, али исто тако сам и велики поштовалац страначких активиста. Страначки војници су данас са друге стране против којих се политички боримо, као активисти опозиције. Будите креативни, самостални слободоумни активисти својих странака и организација. Да ли ће се неко од вас на мене после ове добро намерне критике наљутити, верујте ми то ме уопште не занима. Причам, пишем, говорим оно што мислим, како доживљавам и осећам.

 

Владимир Савић, Speedy Maestro

Најчитаније