среда, 28 јул 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Грочански специјалитет – струка и политика се повлаче пред хуљама

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Дуго смо размишљали која ће нам последња реч наслова бити. Кроз главу су нам пролазиле речи које ће најбоље окарактерисати део грочанских политичара, који стоје поред машине за копање артерског бунара у Гроцкој.

Неуспели покушај описа тих ликова су нам били:

- Лопови – не може. Лопови свесно краду али се крију јер ако буду ухваћени следи затвор.

- Будалаши – не може. Будалаши несвесно праве глупости због свог незнања

- Кретени, дебили и имбецили – никако. То су људи смањене интелигенције али доброћудни и безазлени

- Фукаре и протуве такође не може јер су то људи који би све учинили зарад свог интереса али они имају само лошу страну лица. Лукавост и препреденост им није јача страна.

Коначно ХУЉЕ. То је права реч за наслов! Хуља је лукава и препредена протува и фукара. Хуља је лопов и криминалац, али је првенствено будалаш јер мисли да народ не види шта ради и чиме се служи. Кад хуљу ухвате у некој радњи она се труди да све свали на своје колеге, пријатеље, супарнике.

Зато кад видите хуље најурите их било да су вам политички сарадници, противници или се само случајно налазе у вашем друштву.

Пре него што наставимо о хуљама, даћемо кратак опис артерских бунара.

Артерски бунари

Bunar Grocka 1

Артерски бунари ваде воду са дубине од 100 до 300 метара из подземних вода која се налазе између два водо-непропусна слоја земље. Вода се на тим дубинама налази под високим притиском и има је у издашним количинама 1 до 10 литара по секунди. Вода те слојеве пуни и пролажењем атмосферских вода у дубину земље или проласком вода из речних корита у дубину. Приликом проласка вода кроз различите слојеве земље вода се филтрира природно а и обогаћује минералним материјама тако да добија бистрину и укус.

Артерски бунари постављају се између река и великих сливних површина у подножју брда и планина обавезно водећи рачуна да растојање од реке буде толико да земљани слојеви могу исфилтрирати воду из речног корита. Што је река загађенија артерски бунари се копају даље од реке.

Чисте артерске воде представљају национално богатство, морају се чувати и никако се не сме дозволити њихово загађење јер се у том случају може загадити цео систем подземних вода. Нестручно и несавесно баратање подземним водама може изазвати еколошку катастрофу. Зато готово у свим светским земљама предузећа која се баве водоснабдевањем су у државном власништву.

 

Каква је веза између артерских бунара и хуља?

 

У нормалним земљама никаква, у Србији никаква, у Гроцкој ВЕЛИКА!

Пре неки дан видели смо да се у Гроцкој копа артерски бунар како би се поправило водоснабдевање Гроцке. Кад смо угледали место копања нисмо могли да верујемо да се оно налази на пар стотина метара од Дунава. Још горе, бунар је на пар десетина метара од Грочице која прима отворену канализацију целе Гроцке и Бегаљице. Притом у том делу сваких пар година често Грочица поплави.

Прва помисао беше. Прва поплава и катастрофа. Уништиће не само овај бунар, већ и широк појас подземних вода ће се дугорочно загадити.

Кад видесмо следеће кадрове и снимке мало се успокојисмо. На челу са Драганом Пантелићем долазе кандидати СНС-а за одборнике. Зауставиће радове, за све окривити Драгољуба Симоновића и објасниће нам како ће престати са лошом Симином праксом да упропасте све чега се дохвате. Чудило нас то што никог од стручних људи из водовода нема, али вероватно људе срамота да дођу.

И онда шок. Не да се копање не прекида, већ Пантелић хвали сулуду инвестицију. Шта му је? Иза Пантелића  Влашковић гледа у празно, вероватно сања како постаје председник странке, и неће да га буде пошто му је лепо.

Тада видесмо три кандидата СНС-а за одборнике, садашњих функционера, како задовољно и са смешком гледају. Дилберовића, Буквића и Тралета. Они су ти! Политичке хуље са почетка приче.

Они су копали бунар где му место није. Кад су видели какву су глупост направили  јер се цела Гроцка дигла, организоваше политичко рекламни циркус. Истурише Пантелића у први план. Ем ће свалити на њега копање бунара, ем ће Пантелић добити кривичну пријаву за злоупотребу јавних предузећа у политичкој кампањи.

На њега ће свалити кривичну одговорност  за последице промашене инвестиције и изазивање еколошке опасности.

Господин Пантелић није схватио с ким има посла. Да је одмах реаговао и обуставио радове последице за општину и њега лично биле би мање.

Овако сваким пропуштеним даном ненадокнадива штета је све већа и већа.

Све три политичке хуље које су дресирано слушале Драгољуба Симоновића – Симу, политички ће уништити искаљати и Пантелића,  Дејана Влашковића кога су пројектовали за будућег главног, лакше ће отерати у политичку пензију јер мисле да су од њега много паметнији и да је мања претња од Пантелића.

А после тога њихова власт биће АПСОЛУТНА.

Хуље су се само у једном прерачунале, њих ће на крају отерати и њихови политички истомишљеници и политички противници, а првенствено НАРОД.

На изборима или без њих, видећемо!

 

Забринути грађани Гроцке

 

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Промо

Bg

Најчитаније