недеља, 26 септембар 2021

Остало

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ненад Панић: Зашто сам учествовао на овим изборима

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

После ових избора имам потребу да своје утиске и размишљања поделим не само са својим пријатељима, већ и са комплетном јавношћу Гроцке. При томе не желим да амнестирам свој политички неуспех, јер сам припадао листи која ни цензус није прошла. Желео бих да укажем на разлоге: Због чега сам изашао на ове изборе, против кога и чега сам се борио на овим изборима и зашто мислим да своје циљеве у политици морам још истрајније да заступам и промовишем.

 Пођимо редом. Зашто сам учествовао на овим изборима?

Као што већина мојих Грочана зна дуго сам био заступник бојкота избора.  И сада сматрам да је бојкот избора у Србији неопходан вид политичке
борбе изазване искључиво аутократском и недемократском влашћу режима СНС-а. И поред тог чврстог убеђења и пре и после избора сам сматрао да је
Гроцка општина где се мора изаћи на општинске изборе.

Јер само у Гроцкој пљачкашка власт која влада од 2012.г па до сада, оличена у Драгољубу Симоновићу направила је искорак у огољени криминал и терор и почела је разбојнички обрачун са грађанима. Јуче је покушано убиство и запаљена је кућа Милана Јовановића а сутра се на удару батине власти може наћи било који грађанин и наш комшија. Ови локални избори су послужили да од заборава времена отргнемо злочин осумњиченог председника Општине према свом суграђанину. Мислим да смо у томе успели. И поред настојања власти да се одуговлачењем судског процеса све стави под тепих, успели смо да тај догађај истакнемо као тему која је обележила ове изборе у нашој Општини. Но иако на изборима нисмо постигли успех оличен у број гласова које смо добили, постигли смо пуно. 

По мом скромном мишљењу сматрам да смо у доброј мери успели да променимо размишљање и у другим странкама, а посебно у СНС-у и СПС- у. Иако нису јавно признали, направили су потпуни отклон од Симине политике, и у неформалним разговорима су се грозили његових поступака, и осуђивали његов начин вођења политике.

И оно што је најбитније случај Милана Јовановића остаје трајно урезан у политички и друштвени систем Гроцке. Сви су схватили да сталним помињањем тог случаја спречавамо било какву врсту тираније и злочина било које власти над било којим нашим суграђанином. Ако због чега осећам лично задовољство и сатисфакцију бављења политиком, то је да сам учествовао у борби за право и правду обичног малог човека угњетеног од стране бахате и осионе власти.

Зашто моја борба није преточена у адекватан резултат на изборима?

Вероватно што сам мегдан на локалним изборима поделио са Александром Вучићем. Колико је тај двобој био равноправан можете и сами просудити.
Он има РТС, Пинк, Прву, Хепи, Б92, Студио Б… а ја сам се само могао појављивати у Грочанској чаршији. Он има Политику, Блиц, Информер, Курир, Ало, Новости…а ја сам могао телефоном разговарати са познаницима и послати поруку преко Фејсбука. Он је Гроцку убедио да ће он бити одборник, посланик, председник наше Општине.

Све људе СНС-а је сакрио у мишију рупу иза себе и народ убедио да се он кандидује за све. Резултат од 62 : 2,82 за њега. У таквој утакмици бољи резултат и нисам могао остварити. И ако сам изгубио са толиком разликом сматрам да су једини губитници одборници СНС-а и становници општине Гроцка. Први зато што на изборима практично нису ни учествовали, а треба да преузму власт у Гроцкој. Они знају да је сваки глас на општини добио лично Александар Вучић, а не они. Још боље знају да Гроцком неће владати они већ неки писар председника, а они су ту да изгласају оно што им се нареди. Зашто су Грочани изгубили? Зато што ће о њиховој судбини одлучивати људи који нису из Гроцке који нити познају проблеме нити менталитет наше Општине.

 Па иако на овим изборима нисам успео са своју политичку борбу настављам. Зато што сматрам да Гроцком треба да управљају људи са наше Општине, а не људи које било која партија делегира да спроводе уске страначке интересе. Сматрам да ћу боље заступати интересе свога места, него неко ко кроз Гроцку прође само пред изборе. Мој пут до циља можда јесте дужи, али ће се остварити. А оствариће се онда када бирачи схвате да на локалним изборима не гласају ни за Слободана Милошевића, ни Коштуницу, ни Тадића, ни Вучића, већ за своје суграђане уписане малим словима на листи сакривених од великих слова којима су уписана имена њихових лидера и странака. 

И на крају хвала од срца свима онима који су због мене гласали за листу на којој сам се налазио. Поноснији сам на ово мало гласова које сам добио као подршку због ставова којих се држим, него на све гласове присиљених радника државне управе, јавних предузећа, због 100 евра захвалних
грађана итд. Веће је 900 гласова слободних грађана, него 20.000 гласова уцењених људи.

 

Ваш Неша Панић

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Промо

Bg

Најчитаније