недеља, 07 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Добри привредниче, лоши председниче Панто

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Остало је још три дана да би се испунило дато  обећање председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића.

Обећања која су дата су била врло јасна. „Најкасније до краја јануара ће бити огромних промена, или ћу ја дати оставку“, овако гласи , у једној реченици, опис датих обећања председника Гроцке.

Како ствари данас стоје, председник Гроцке ће још једном обманути јавност, јер најављене седнице СГО на којој ће се изгласати те „огромне“ промене ни на видику.

Док није постао председник ГО Гроцка, Драгана Пантелића, барем на југу општине, многи су познавали као успешног привредника. Имао је успона и падова, али је увек излазио успешно из проблема. Имајући у виду ту чињеницу, очекивања обичног гласачког тела су иста онаква какве је промене најавио, огромна. Велико очекивање врло брзо зна да постане велико разочарење. Данас се већ у Грочанској јавности осећа благи пораст разочарења у председника Гроцке, поготово код оних који га познају од раније. Постићи успех у Србији је изузетно тешко, али достићи суноврат је дијаметрално супротно. Суноврат стиже преко ноћи, без обзира на раније успехе.

Радећи као успешан привредник, данашњи председник Гроцке је иза себе имао тим који је сам изабрао. Тим састављен од кадрова који су морали да покажу својим радом и залагањем успех. Долазећи на радно место председника ГО Гроцка, Пантелић је иза себе имао тим који је поставила садашња његова странка- СНС. Колико је то добар или лош тим, то најбоље знају грађани Гроцке па и сам Пантелић. Ако су председнику Гроцке дате „одрешене руке“ (изјава са последње седнице СГО Гроцка)  да направи огромне промене, право питање је шта се са њима чека.

Када лекар установи канцер код пацијента, са мог лаичког становишта,  лечење се састоји у обавезном уклањању или зрачењу истог како би се повукао. Сва друга могућност лечења је неприхватљива, јер неодстрањивањем канцера увек долази до метастаза и фаталног исхода.  Овај општински канцер је опаснији од људског. Опаснији је јер људски нема могућност ширења са човека на човека, док општински захвата све присутне. Како кључну улогу у општини има председник, једино он може бити одговоран за ширење те опаке болести.

На крају се опет враћамо на разочараност свих оних који у актуелног председника Гроцке гледају као на успешног привредника. Тачније, ако се ствари у Гроцкој не промене за такво стање биће искључиво заслужан председник, а не неко његово руководство. Такав је поглед код обичног човека. Тада и стиже огромно разочарење.

Исто као када заљубљени пар на самом почетку везе види светлост и у највећој тами. Када неке наочиглед  јасне негативне ствари код појединца из тог пара су позитивне. Затим прође неко време и онај који је у тој вези био више заљубљен, доживи огромно разочарење. Након освешћења из такве везе, све оне негативне ствари му постају неподношљиве. Чак и добре особине код те особе изазивају презир.

У Србији, нажалост, много је примера када се пријатељи, браћа, кумови посвађају због политике. Неретки су случајеви да  постану највећи непријатељи. Што се мене тиче, Панта је изузетан човек, али врло лош председник. Тачка.

 

Жељко Маторчевић

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Промо

Bg

Најчитаније