недеља, 16 јануар 2022

Остало

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Браво Вучићу, али не прескачи Гроцку!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Шта се тачно дешава у Српској напредној странци? Да ли је почело "велико чишћење" у страначким редовима пред изборе, као што је више пута најавио Александар Вучић? За сада није познато, јер нема званичних информација.


Оно што се зна, широм државе чланови СНС-а гласају за неповерење Небојше Стефановића и ГО Београда.
Пет месеци је прошло од када је лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић открио јавности да има сазнања да је прислушкиван. Пред Нову годину обелоданио је да су снимци код њега.
Од државних органа нема информација да ли се води поступак који би утврдио ко је, зашто и када прислушкивао Александра Вучића, али напредњаци сматрају да је за то одговоран бивши први човек полиције Небојша Стефановић и траже његову смену. Смена Небојше Стефановића не захтева се само са страначких, већ и са државних функција, наводи се у саопштењима одбора СНС- а широм Србије.

У сваком случају мудар потез Вучића, јер је тако најбоље доћи до смене Стефановића. Међутим, надам се да Вучић неће поново заобићи Гроцку.

Поготово ако узмемо у обзир да је Гроцка у прошлости а и у садашњости (ако узмемо у обзир убиства Беливукове екипе) кнедла у грлу Вучићу. Управо зато Александар Вучић у овом чишћењу не сме прескочити ову приградску општину. Треба имати на уму да је Небојша Стефановић, који се смењује ових дана заправо и почасни грађанин Гроцке.

 

Приликом доделе признања министар Небојша Стефановић је истакао да је то велика част, али и обавеза. „Ово је признање свима онима који су се са мном борили да општина Гроцка буде боље место за живот."

А "борили су се" и изгласали да постане почасни грађанин Гроцке, готово сви они који данас седе при врху власти у овој локалној самоуправи.

Тачније, како се наводило тада из Инфо службе ГО Гроцка, седници на која је имала само једну тачку дневног реда- гласање за почасног грађанина, присуствовали су и државни секретар у министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, чланови градског већа Весна Ивић и Милан Јанковић, одборник у Скупштини Града Београда др Владислав Павловић, председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић, заменица председника општине Гроцка Живадинка Аврамовић, заменик председника Скупштине општине Гроцка Владимир Трајковић, остало руководство општине, одборници у Скупштини општине Гроцка, директори јавних предузећа, као и угледни привредници и пољопривредници.

 Притом, то је био први и пут у историји Гроцке да неко постане почасни грађанин.

 

Вучић сада једноставно не сме да пропусти прилику да чишћење заобиђе Гроцку! Међу напредњацима у Гроцкој су и даље они који су Симоновићеви блиски сарадници, уједно и Стефановићеви. Ако ништа друго, Вучић треба дати одрешене руке садашњем председнику Драгану Пантелићу да коначно испуни своје обећање дато више пута, а то је управо смена бахатих чланова. Тако би Пантелић, поред тога што је успешан привредник, постао и успешан председник Гроцке. Једино да Пантелић не омане у својој "смени" па обрука и Вучића и странку!

 

Жељко Маторчевић

 

 

 

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније