недеља, 16 јануар 2022

Остало

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Све обмане и сиромаштво економског тигра у Гроцкој

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Последњих неколико година грађани Србије су се навикли на многобројне изјаве о невероватном и историјском расту и развоју домаће економије које су на малтене дневном нивоу стизале од стране највиших представника власти. Према речима државних званичника, постали смо „лидер у региону” , али и „балкански економски тигар”. Ово су само два примера епитета коју власт самоуверено и маштовито додељује економском чуду познатијем као држава Србија.

 Још веће чудо јесте Градска општина Гроцка, јер према речима надлежних, ова локална самоуправа у последњих пар година никада није имала веће буџете. Али, шта су ти највећи, најбољи буџети донели грађанима ове приградске општине на чијем челу су последњих десет година представници највеће странке у Србији, СНС ?

На последњој седници ГО Гроцка, новопостављени шеф напредњака Славко Андрејић, покушао је да реплицира одборнику и бившем председнику ГО Гроцка, Блажи Стојановићу, са речима да је његово време прошло и да сада ова општина напредује незаустављиво, као и да се никада више није градило у истој.

Председник УГ "Наш Човек", Блажо Стојановић је упитао Андрејића да наведе конкретне резултате рада, што је новопостављени шеф напредњака и учинио.

"Посули смо више десетина километара атарских путева у Камендолу (Месту у ГО Гроцка)", је отприлике био Андрејићев одговор.

"За време мог мандата, који је био доста краћи а ти то врло добро знаш јер си био мој члан, само у Камендолу урађена је амбуланта, реновиран Дом културе, фудбалски терен", одговорио ми је  Стојановић.

Ова расправа између Стојановића и Андрејића је заправо илустрација данашњег економског тигра у Гроцкој. Са дупло мањим буџетом, чини се да су сви претходници више изградили и оставили иза себе у аманет сијасет ствари, за разлику од данашњих напредњака.

Најреалнију слику економског тигра у Гроцкој, пронаћи ћете и на Фејсбук страници "Српска напредна странка Гроцка". На тој страници видећете да у општини Гроцка, која је претходних дана окована снегом и ледом нема ни службе које би се бавиле тим проблемом, јер су за тај проблем задужени чланови СНС Гроцка.

Како је Гроцка очишћења, највећи сведоци су грађани широм ове општине.

Да је којим случајем клизалиште у Калуђерици отворено претходних дана, када је ГО Гроцку оковао снег, професионална клизачица сигурно не би више пута пала на неизневелисаној подлози.

 Многи еколози питали су се зашто се крче стабла на Фрушкој гори или на Кошутњаку, по Београду итд. Разлог сече може да буде у једној од апсурдних ситуација када у земљи просперитета, највећег БДП-а имате породице којима је потребан огрев.

 

Претходних десет година, константно слушамо како ће „следеће године с растом буџета Гроцка отићи у небеса”. И заиста, можда је локална власт и у праву. Ако данашња власт у наредним годинама настави да управља општином Гроцка на овај начин, можда стварно одемо у небеса, само што је сва прилика да, на жалост грађана ове општине, то неће бити у контексту раста буџета.

 

Жељко Маторчевић

Насловна: Илустрација-карикатура

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније