субота, 24 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ИВАНА ПЕКИЋ: ОРДИНИРАЊЕ FBI-а ПО БЕОГРАДУ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 Крајем 2014. године српски медији су објавили да ФБИ отвара представништво у Србији. То су биле заслуге (као и све друге тривијалне заслуге овдашњих политичара) министра Небојше Стефановића који је затражио помоћ ФБИ-ја по питању организованог и високотехнолошког криминала на простору Републике Србије. Стефановић и Стивен Херсем (ФБИ руководилац за регион Евроазије) су оценили да је, како је тада цитирано у „Блицу“ „сарадња МУП и ФБИ изузетно добра и да ће у области размене података и полицијске сарадње бити додатно унапређена упућивањем агента ФБИ за вискотехнолошки криминал у Београд“. Онда је Стивен Старк то оповргнуо у „Новостима“ и додао је да још увек нема изгледа да се отпочне сарадња са регионалним саветником за борбу против тероризма Министарства правде САД (о чему се, такође, писало и говорило у медијима), чије би седиште било у Тирани (са чим ми немамо баш никакве везе, али се то онако, узгред, споменуло као да смо део Албаније).

 Дивота!

 На страну што смо ми, очигледно, неспособни да почистимо сопствено дрвориште од друштвеног талога и хуманизованог смећа, на страну и то што нас је Америка окупирала 1999. На страну то што нико није изгласао промену устава по коме би се дозволо да ФБИ ординира на простору Србије. На страну то што нас нико, бре, није питао да ли се као пуноправни власници родне нам груде слажемо са оперисањем ФБИ-ја у Србији. На страну све!

 Само, ко им је дао зелено светло? Ко је тај апсолут и свеопште одлучујући мудоња Србије који је то одобрио? На основу ког права? И ако је имао право на то, ко му је то право дао ако притом народ није имао појма о томе?

Ако је то одобрила власт, онда значи да смо ми колонија Америке у којој се ипак они све питају а владајући шљам им служи као луткарско позориште које глуми неко лудило властии, притом ојађује народ легално. Зашто власт ствара слику о незавосности државе Србије ако смо ми само америчка колонија? А ако смо колонија, онда ми и немамо своју државу, а ако је и немамо, зашто имамо председника и премијера? Да би, понављам, ојађивали народ на легалан начин. Да би и званично имали право да наставе да га ојађују.

 Да се вратим на почетак: да ли смо заиста толико неспособни да решимо пораст криминала у својој држави, па тражимо помоћ окупатора? Или је ипак то само још један начин да се политичари омрсе на рачун народа? Уопште ме не би чудило да се оснује и буџет из кога ће се исплаћивати ФБИ-јева помоћ у чишћењу кукоља од жита. Не, нисам погрешила. У Србији се заиста чисти кукољ од жита. Поштени људи полако изумиру, а власт преузимају криминалци, ако је већ потпуно нису преузели. То је систематизован лоповлук који траје већ деценијама, али је последњих година толико ојачао па смо га свесни у тој мери да нам је постао нормалан и прихватљив. Све се, наравно, ради господски лицемерно, увијено у разне обланде и разнобојне украсне фолије.

 Док по Новом Београду ФБИ већ увелико возика своје комбије са сателитским пријемницима и одашиљачима, те опремом коју вероватно ни у акционима филмовима нисмо видели, премијер спинује повећањем плата и пензија, рони горке сузе у потоцима право из напаћене му душе издајниче по свим телевизијским каналима, пада у несвест као анемична трудница у првом тромесечју која је пропустила да попије „Легофер“, разним будалаштинама покушава да завара народ и створи му слику о независној Србији. Независна Србија! Кад бисмо се шалили! Па, ми нисмо независни још од Титове смрти. Није доказано ни да смо тада били независни, али је макар иоле та прича пила воду. Били смо и остали државица са разним пионима као представницима народа који су вешто или мање вешто замајавали људство и сервирали му причу о „небеској Србији“ и Косову као срцу исте.

 Нисмо ми независан народ. Ми смо преварен и гладан народ, народ који и кад схвати да је преварен, наставља да се држи тих превара јер су му све узели па му више ништа и није остало. Тако преваренима, још нам је само ФБИ фалио да будемо комплетна земља Дебилија са Великим Дебилом као предводником свих преварених дебила.

 Да није надасве тужно, било би гротескно.

Ивана Пекић

Најчитаније