петак, 15 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Највећи карантин на свету - Индија потпуно забрањује излазак из куће на 21 дан

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Индија је започела највећу светску блокаду, која ће трајати 21 дан, најавио је премијер Нарендра Моди, упозоравајући грађане да морају да остану у кућама или ризикују да позову пандемију у своје домове.

 

Да би се спасила Индија и сваки њен становник постојаће потпуна забрана изласка из куће, рекао је Моди у телевизијском обраћању, преноси Ројтерс.

Он је нагласио да ће три недеље блокаде бити велики ударац за економију, али да би алтернатива могла вратити земљу деценијама уназад. Моди је обећао две милијарде долара за јачање здравственог система земље, а наредбу је назвао "потпуним затварањем".

Овакав потез ставља готово петину светске популације у блокаду, а индијски здравствени званичници пријавили су 469 активних случајева Ковид-19 и 10 смртних случајева.

У земљи, у којој десетине милиона људи живи у густим урбаним областима са нередовним приступом чистој води, стручњаци су рекли да је ширење вируса неизбежно. Више недеља, док се коронавирус ширио суседном Кином и другим деловима Азије, укупан број заражених у Индији износио је свега три случаја.

То су били студенти из кинеског епицентра жаришта Вухан, који су лечени у својој матичној држави Керали и опоравили се.

Индија је протеклих дана проширила наредбе о останку код куће, забранила међународне и домаће летове и обуставила превоз путника железницом.

Кључне установе, укључујући болнице, полицију и медије, изузети су из наредбе о останку код куће, а многе трговине и апотеке остале су отворене.

ФоНет/Н1

Промо

Bg

Најчитаније