субота, 25 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Аустријска полиција ухапсила 14 особа повезаних с главним осумњиченим; међу умешанима у напад у Бечу још два држављана Северне Македоније

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Аустријска полиција је ухапсила 14 особа повезаних с главним осумњиченим за терористички напад у Бечу, рекао је аустријски минситар унутрашњих послова Карл Нехаммер на конференцији за медије у уторак. Главни осумњичени за напад у аустријској престолници у којем су четири особе изгубиле живот а 22 рањено, је 20- годишњак који је имао двојно аустријско и северномакедонско држављанство. Полиција је у истрази извршила претрес 18 кућа.

Истовремено, Министарство унутрашњих послова Северне Македоније саопштило је данас да су, осим Кујтима Фејзулуа, још две особе, држављани Северне Македоније, биле умешане у нападе у Бечу у којима су убијене четири особе, а рањене 22.

 "С пописа аустријске полиције, који је предат неким полицијама, укључујући и нашу, утврђено је да још две особе, осим аустријског имају и држављанство Републике Северне Македоније, односно К.Ф. (рођен у Модлингу, Аустрија), А.Г. (рођен у Ст. Полтену, Аустрија) и У.А. (рођен у Бечу). Сектор за међународну полицијску сарадњу у Министарству унутрашњих послова одмах је стављен на располагање колегама из Аустрије и интензивно сарађујемо око свих елемената повезаних са овим случајем", наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова у Скопљу.

Министарство унутрашњих послова такодје је саопштило да је су о нападу у Бечу телефоном разговарали премијер Зоран Заев и аустријски канцелар Себастијан Курц.

"Аустријски премијер захвалио је премијеру Заеву на исказаној солидарности и подршци. Премијери су изразили спремност да наставе комуникацију и сарадњу у вези с терористичким нападом ако аустријске службе утврде такву потребу", наводи се у саопштењу

Нападе у центру главног града Аустрије извео је двадесетогодишњак Кујтим Фејзулу, који је имао двојно држављанство Аустрије и Северне Македоније, рекао је министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехаммер. Полиција је убила главног осумњиченог на месту напада, а ухапсила 14 људи повезаних са главним осумњиченим.

ББЦ, Инсајдер

Промо

Bg

Најчитаније