среда, 27 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ДИГЛА СЕ ПРАШИНА НАТО и Русија заратили због Србије!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова јуче је још једном истакла приврженост Србије војној неутралности, оценивши да је НАТО наметљив у тежњи да што више земаља увуче у своју орбиту.

- Наш став према тежњи Алијансе ка развоју и проширивању веза с државама партнерима је добро познат. Сматрамо да је та тежња веома наметљива. То видимо у покушајима НАТО да на било који начин увуче што већи број земаља у орбиту свог геополитичког утицаја - рекла је Захарова коментаришући споразум Србије и Алијансе у области логистичке подршке, који је ових дана ратификован у Скупштини Србије.

Она је на недељном брифингу у том контексту посебно истакла непромењен став Србије о привржености војној неутралности. Како је подсетила, тај став је потврдио и председник Владе Србије Александар Вучић.

[caption id="" align="alignnone" width="899"] Амбасадор САД: Кајл Скот, Фото: Оливер Бунић
[/caption]

Премијер је јуче у разговору са амбасадором Русије Александром Чепурином изјавио да је званични став Србије да остаје војно неутрална земља, као и то да, уз остварење спољнополитичког циља - чланства у ЕУ, жели да очува и унапреди традиционално пријатељство и добре односе са званичном Москвом.

Амерички амбасадор Кајл Скот изјавио је да не разуме зашто се дигла толика прашина око споразума Србије с НАТО, који је усвојила Скупштина.
- Тај споразум је најнормалнија ствар и не разумем контроверзе у јавности око њега - рекао је Скот.

 

(alo)

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније