среда, 27 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

УЗНЕМИРУЈУЋА ПОРУКА ИЗ ХРВАТСКЕ "Могућ је чак и рат са Србијом"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Перо Ћорић, лидер "Хрватске странке права - Анте Старчевић", која је члан владајуће коалиције у Хрватској, сматра да постоји могућност рата са Србијом.

Ћорић наводи да се он и његова породица "не осећају безбедно" и наводи да није сигуран да ли ће се Србија "држати одређених норми", као и да постоји могућност да се Срби приклоне другом савезу.

Према његовој оцени, Хрватска је, "као и Израел, у чудном окружењу".

- Пре 25 година сви су сматрали да је немогуће да се догоди трагедија као у Вуковару, па се догодила - објашњава Ћорић своје ставове.

Лидер "праваша" је у дневнику "Н1" телевизије нагласио да се залаже за поновно увођење обавезног војног рока у Хрватској, који би трајао између три и шест месеци.

Део нове хрватске власти заговара враћање обавезе служења војног рока, а Чорић каже да се за то залаже због страха од Србије.

- С обзиром на то да је Хрватска у НАТО-у не треба се никог бојати, у чврстом смо војном савезу и позиција нам је неупоредиво боља него пре 10 или 20 година. Треба видети шта би војни рок донео, направити цост - бенефит анализу, јер сигурно има и предности, и томе треба оптимално одговорити. Не бих нагласак ставио на претњу, то само изазива страх код људи, а ја ту претњу не видим - рекао је Бартулица.

Ћорић, међутим, сматра да Хрватска мора постати самостална војна сила.

 

Срна/Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније