среда, 27 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Правоснажна оптужба за фантомску фирму "Асомакум"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након ове одлуке, очекује се ускоро заказивање суђења пред Вишим судом у Београду.

Оптужницом је поред Јоксимовића обухваћено још 17 окривљених који се терете да су оснивали фантомске фирме за прање пара.

Портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић прецизирала је за Танјуг да је тај суд одбио жалбе одбране и потврдио решење Вишег суда од 8. маја којим је потврђена оптужница Вишег јавног тужилаштва.

"По налажењу Апелационог суда правилно је првостепени суд нашао да су прикупљени докази довољни да би се одлучивало о основаности оптужнице, да није потребно да се истрага допуни ради прикупљања нових доказа, као и да скуп чињеница наведених у оптужници произлази из доказа прибављених у предистажном и истражном поступку и да сви заједно непосредно поткрепљују оправдану сумњу да су окривљени извршили кривична дела за која се терете", напоменула је Пиљићева.

Након откривања преваре, по тужби Андреја Вучића, Привредни суд је поништио оснивање "Асомакума", пошто је утврђено да је реч о нерегуларној фирми основаној на основу фалсификовање личне карте, а што је потврдило и графолошко вештачење.

Поред Јоксимовића, за превару у стицају кривичним делом прање новца у овом случају оптужени су и Немања Перић, Александар Јовић, Младен Аковић и Горан Бошковић.

Такође, за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица терете се: Милан Машић, Снежана Ђуричић, Владимир Антић, Живорад Живанић, Јефта Јовановић, Славиша Смиљић, Сафет Фековић, Предраг Кнежевић, Младен Јанковић, Драгоша Пузовић, Владимир Матић, Матија Вујновић и Димитрије Филактов.

Тужилаштво није саопштавало детаље оптужнице, тако да тачне радње извршења дела сваког од окривљених нису познате.

Након хапшења осумњичених, саопштено је да је у истрази пословања "Асомакума" утврђено је да је фирма основана са лажном личном картом, а на основу поређења са правом установљено је да је у питању фалсификат: нису идентични фотографија, печат МУП-а, потпис, број личне карте и пријава пребивалишта.

RTS.RS! Izvor vesti

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније