недеља, 09 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Акција РОСУ на Космету, приведени секретари Црвеног крста

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Момо Дашић је одведен на саслушање, а председник општине Пећ Милош Димитријевић позван је да се у четвртак јави на информативни разговор у полицији, јавља дописник РТС-а.

Полиција је раније привела и секретаре републичког Црвеног крста у Грачаници и Драгашу, Свету Живића и Зећира Зурапија.

Живић је такође задржан на саслушању, док је Зурапи, из села Рапча код Драгаша, пуштен.

Полиција је у Грачаници и Драгашу одузела печате Црвеног крста и, у кућама приведених, запленила документа о социјално угроженим породицама.

Припадници РОСУ су током вечери били и у просторијама координатора Црвеног крста за Косово и Метохију у северном делу Косовске Митровице. Такође су упали и у зграду општине Обилић, у селу Племетина, одакле износе документацију. У овој акцији нема приведених.

Секретар Покрајинског Црвеног крста Драгиша Мурганић каже да је разлог претреса попис становништва који се врши ради израде социјалне карте, на основу које се утврђује коме треба хуманитарна помоћ.

"Израда социјалне карте за све људе, јер се после тога раде критеријуми коме треба хуманитарна помоћ, коме не, идт... Ми то сваке године обнављамо, али нам је потребна сада израда социјалне карте због огромних промена у току године", рекао је Мурганић.

Из косовске полиције нема објашњења вечерашње акције у више српских средина на Косову.

Албански медији преносе да је у опсежној полицијској операцији неколико људи ухапшено, наводно због шпијунаже. Анонимни извори из косовске полиције, како преноси Косово прес, наводе да је у овој акцији пронађен материјал који указује на илегално прикупљање личних података на Косову.

RTS.RS! Izvor vesti

Најчитаније