понедељак, 10 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Истраге против судија, Тужилаштво тражи казну затвора

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Tужилаштво за организовани криминал поднело је оптужни предлог Посебном одељењу Вишег суда у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал саопштава да су Гојко Лазарев, Драган Цветиновић и Оливера Лазаревић осумњичени за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Окривљеном Драгану Радивојевићу се на терет ставља кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекавању, као и Душану Дозету.

"Oкривљени Гојко Лазарев се терети да је као председник Вишег суда у Шапцу злоупотребио службени положај на тај начин што је омогућио усвајање ванредног правног лека, захтева за понављање кривичног поступка иако за то није било основа и на тај начин омогућио да Душан Дозет избегне ступање на извршавање казне затвора у трајању од седам месеци на коју је осуђен правноснажном пресудом Вишег суда Шапцу 2014. године", наведено је у саопштењу.

Истиче се да су на извршење наведеног кривичног дела окривљеног Лазарева подстрекавали Драган Цветиновић, председник Основног суда у Лозници, и окривљени Драган Радивојевић и Душан Дозет, а у извршењу тог дела му је помогла окривљена Оливера Лазаревић, судија Основног суда у Лозници.

"Такође, окривљени Лазарев и Цветиновић се терете да су као председници судова који су одлучивали о захтевима за одлагање казне затвора осуђеним лицима, исте неосновано усвајали и тиме омогућили да осуђена лица одлажу по неколико година ступање на извршавање затворске казне како би иста застарела", навело је Тужилаштво у саопштењу.

Тужилаштво за организовани криминал је предложило да се након одржаног главног претреса и извођења предложених доказа сви окривљени осуде на безусловне казне затвора.

RTS.RS! Izvor vesti

Најчитаније