ОТАЦ МОНСТРУМ ИЗ УБА Беба ОСТАЛА БЕЗ ОКА када ју је крвнички треснуо о под, а сада тврди да му је „случајно испала“ | Жиг Инфо

ОТАЦ МОНСТРУМ ИЗ УБА Беба ОСТАЛА БЕЗ ОКА када ју је крвнички треснуо о под, а сада тврди да му је „случајно испала“

Миломир Станковић (22) умало је усмртио своју ћерку Милицу стару свега 17 дана када ју је у ноћи између уторка и среде треснуо о плочице након свађе са таштом! Несрећна бебица задобила је језиве повреде и лекари се боре за њен живот.

Разјарени Миломир Станковић (22), након свађе са тазбином, треснуо је бебу о плочице, а од удара јој је испало око

Инцидент се догодио у селу Памбуковица код Уба у породичној кући Миломирове супруге Славице Васић (22), у којој је брачни пар живео са Славичиним родитељима Зорицом и Живаном. Ужасни случај догодио се када су Миломирови родитељи Кала и Драгана дошли на бабине код Васића, прича за „Блиц“ Зорица.

– Прија Драгана започела је свађу са мном након што сам се са ћерком и унуком вратила из Обреновца. Говорила ми је да беба не може да живи овде јер излази дим из „смедеревца“, па овде нема услова за живот, а ето Миломир је живео овде – није радио, ми смо га хранили, па му ништа није фалило. У Београду где они живе он није имао услова за живот – прича Зорица у сузама.

Како објашњава за „Блиц“, она се тада супротставила и споречкала са Драганом.

Stanković je najpre lupio šamar tašti Zorici. Njegova supruga Slavica se onesvestila kada je uzeo malu Milicu

Станковић је најпре лупио шамар ташти Зорици. Његова супруга Славица се онесвестила када је узео малу Милицу

– Миломир је тада, као гром из ведра неба, пришао и рекао да не може више да живи са мојом ћерком и да хоће да узме дете. Беба има свега 15 дана, још увек сиса, па му Милица и ја то нисмо дозволиле. Почео је да хистерише, лупио ми је шамар – присећа се Зорица.

Миломиров отац извео је младића напоље, али се он убрзо вратио и од баке (Зоричине тетке) која је држала бебу отео је и њоме треснуо о под!

– Славица се онесвестила, а ја сам узела бебу у руке и почела да је дозивам: „Милице, сине!“. Беба је једва давала знаке живота. Била јој је отекла глава, једно око јој је испало. Његови родитељи одвезли су нас до лекара, а Миломир је побегао код тетке. Молили су ме да кажем да је беба пала из колица, али их нисам слушала. Одмах сам рекла доктору код ког смо били дан раније на редовном прегледу шта се десило са бебом, и он је позвао полицију – прича Зорица.

Ваљевска полиција одмах је ухапсила насилника, а призор који су затекли у кући оставио је без речи и инспекторе који су се у раду „нагледали свега и свачега“.

Lekari se u Tiršovoj bore za život male Milice koja je zadobila prelom lobanje, nagnječenje mozga i ima obilno krvarenje. Reč je o teškim povredama mozga i život joj je ugrožen

Лекари се у Тиршовој боре за живот мале Милице која је задобила прелом лобање, нагњечење мозга и има обилно крварење. Реч је о тешким повредама мозга и живот јој је угрожен

Како „Блиц“ сазнаје, након пријема у Ургентном центру у Београду, мала Милица је пребачена у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој, где се лекари боре за њен живот. Девојчица је задобила прелом лобање, нагњечење мозга и обилно крварење, као и повреду ока. Ради се о тешким повредама мозга које угрожавају живот детета.

– Новорођенче је примљено на одељење неонаталне интензивне неге 15. фебруара ради наставка лечења започетог у Ургентном центру због последица повреда главе задобијених 14. фебруара. Ради се о тешким повредама мозга које угрожавају живот детета. Контролни ЦТ мозга не указује на прогресију патолошког супстрата и за сада није индиковано за неурохируршко оперативно лечење. Стање детета је јако тешко – рекао је за „Блиц“ доктор Зоран Радојичић, директор Клинике у Тиршовој.

„Питање сата када ћемо је изгубити“

Славичин отац Живан хитно је јуче допутовао из Беча у село.

– Требало је да дођем тек у марту или априлу. Нисам ни видео унуче. Уместо дете да крстим, ја ћу изгледа морати да му спремам сахрану. Лекари су нам рекли да је питање сата када ћемо је изгубити… Ја сам Миломира чувао као свог сина, а он тако да ми врати. И да ми је ударио жену и дете – па и да прећутим. Али он уби бебу која ништа није скривила. Да сам био ту, не бих чекао полицију – ја бих му пресудио – рекао је Живан.

Тврдио код тужиоца да му је испала

Након хапшења, Миломир је негирао да је своје дете бацио, већ је полицији рекао да га је испустио. Он није спорио да се сукобио са мајком своје супруге, али је негирао да је хтео да науди тек рођеној ћеркици.

– Кривична пријава је базирана на исказу таште, тако да треба испитати и остале сведоке догађаја о свим околностима, као и његову супругу. Њу сада није могуће саслушати јер се све време налази у шок-соби са дететом које је животно угрожено – каже за „Блиц“ извор из истраге.

После саслушања у Основном јавном тужилаштву на Убу, судија за претходни поступак одредио је Миломиру притвор до 30 дана.

Б. Богосав , П. Вујанац , А. Ђокић    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо