ОТПАДНЕ ВОДЕ У КАЛУЂЕРИЦИ: Канализација и даље цури | Жиг Инфо

ОТПАДНЕ ВОДЕ У КАЛУЂЕРИЦИ: Канализација и даље цури

Житељи дела Калуђерице изложени непријатним мирисима отпадних вода. Из ЈП „Водовод и канализација Гроцка“ истичу да нису надлежни

УЗАЛУД су се становници Калуђерице понадали да је проблем с канализацијом која се пре скоро месец излила на аутобуском стајалишту „Жељко Миливојевић“ коначно решен.

Отпадне воде које су данима цуриле из удубљења које се створило на коловозу у Улици војводе Степе Степановића преко ноћи су пресушиле. Међутим, асфалт је у центру Калуђерице био сув свега неколико дана, а од у понедељак је ситуација још гора. Удубљење које је направило потпуну хаварију сада се проширило, а фекалије су се излиле у већем обиму.

Иако су надлежне службе ГО Гроцка, након прве пријаве грађана, послале екипе на терен, нико није могао да установи шта је изазвало квар. По поновном позиву, али и поновљеној пријави житеља, нико се није удостојио да покуша да утврди шта је проузроковало квар, нити да пронађе адекватно решење.

Из ЈП „Водовод и канализација Гроцка“, за „Новости“, истичу да у својој надлежности немају обавезу одржавања канализационе мреже у Калуђерици.

Због смрада који се шири из удубљења у коловозу на самој аутобуској станици, становници Калуђерице принуђени су да возила јавног градског превоза у смеру ка граду чекају на другој станици.

– Када наиђе аутобус, морамо да газимо по фекалијама, јер канализација цури са свих страна пута и не постоји начин да их заобиђемо – кажу они.

ЗАКРПЉЕНЕ УДАРНЕ РУПЕ

РУПЕ и кратери који су били дуж Улице војводе Степе Степановића, о чему су „Новости“ писале, закрпљени су у току прошле недеље.

Када су видели машине у свом крају, мештани су се понадали да ће бити саниран и квар на систему канализације, али на то ће морати да причекају.

 

Ј.Д, Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо