ОТРОВ НА ДЕЧЈЕМ ИГРАЛИШТУ Један пас угинуо, неколико „нестало“, РОДИТЕЉИ У ПАНИЦИ | Жиг Инфо

ОТРОВ НА ДЕЧЈЕМ ИГРАЛИШТУ Један пас угинуо, неколико „нестало“, РОДИТЕЉИ У ПАНИЦИ

На игралишту у Младеновцу, на којем се свакодневно играју малишани, синоћ је неко бацио велику количину отрова, од којег је један пас, миљеник свих комшија и угинуо, а родитељи остали преплашени за живот своје деце.

– Јутрос око 7.30 сати затекао сам испред улаза у зграду угинулог омиљеног пса у крају, Бена. Како сам погледао ка пољани, било ми је све јасно – на четири-пет места бачен је отров за псе, и то по пуна шака – прича Младеновчанин Александар Чокић.

Ова ситуација је још страшнија када се узме у обзир да се на овој пољани, у Нушићевој улици између бројева 9 и 11, свакодневно играју дечица од три до десет година. Он додаје да су по овом лепом летњем времену на игралишту већ око 9.00 ујутру и да је пука срећа што је спречен већи инцидент.

– Да нисмо на време видели, деца која су на распусту би дошла да се играју и била би у контакату са тим веома опасним отровом. Мала деца гурају прсте у блато… – каже овај забринути родитељ.

Како додаје, псе луталице у улици третирају као „своје“, воле да се чешкају, мазе, а и деца су за њих везана и воле да се играју са њима.

Otrov na četiri-pet mesta na igralištu

Отров на четири-пет места на игралишту

Комшије сумњају да је неко од станара околних зграда покушао да отрује ове псе. Како кажу вербалних претњи је већ било.

– Сметају им и пси и граја деце која се ту играју све им смета, а нису током овог чина размислили какав проблем могу да направе деци. Ни Бленте ни још једног пса који су се играли са децом од јутрос нема. Јуче је екипа хитне помоћи „Ветерине Београд“ долазила да прегледа Бленту којем је још тада било лоше. Вероватно су се и они отвровали, нисмо могли да их нађемо, можда су угинули негде другде – додаје Чокић.

Станари су одмах јутрос позвали полицију, која је изашла на терен и уклонила отров. Према опису Чокића, отров је јарко жуто-наранџасте боје, вероватно креозан. Станари намеравају и да поднесу пријаву против НН починиоца.

Из „Ветерине Београд“ потврдили су да су јутрос око 11 сати покупили леш пса.

– У присуству полиције и грађана преузели смо леш пса за којег се сумња да је отрован. Он ће бити пренет у хладњачу у карантину у Овчи, а уколико полиција наложи биће урађена и обдукција – рекли су из „Ветерине Београд“.

М.Бркић   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

УСТАНИ, ЧОВЕЧЕ!

Били смо некада другачији, храбрији, поноснији и пркоснији. Бејаше то време ужаса, много мрака, а мало светлости. много крви, а мало меда. Убијали смо се ...