Oтварањe изложбе „Цветови“ у Ранчићевој кући | Жиг Инфо

Oтварањe изложбе „Цветови“ у Ранчићевој кући

Кишно вече није омело поштоваоце уметности у Гроцкој да у Ранчићевој кући, заштићеном споменику културе и неимарства, присуствују отварању изложбе „Цветови“ београдске уметнице Алине Гадомски Тодоровић.

Представљени су радови у техници уља на платну, богатог колорита, са јасним мотивом цвета и цветања. Како ауторка наводи, сликар пролази кривудав пут потраге за тоном, складом, структуром и односима боја, како би идеја једног цвета могла да пронађе пут до слике и дочара емоцију пред призором. Сликарка је своју изложбу посветила баки у чијој је расцветалој башти у Гроцкој провела детињство.

О Алини Г. Тодоровић говорила је Зорица Атић, историчарка уметности и директорка „Центра за културу Гроцка“, а пригодан музички програм извели су ученици Основне музичке школе „Гроцка“: Тара Стојановић, Вукашин Ђурђевић и Лука Ђорђевић – виолина, Јована Курбалија и Невена Стефановић – виолончело, Јована Зуровац и Анђела Стефановић – флаута, и Андреја Брацановић, клавир.

Галерија Центра за културу Гроцка домаћин је изложби „Цветови“ до 24. марта.

текст: Зорица Атић
фото: Предраг Теомировић, Срђан Тодоровић

Коментари

Коментари


Препоручујемо

КО ТО ШУРУЈЕ СА УБИЦАМА? Министар Стефановић и Митровић нераздвојни на скупу бизнисмена (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, снимљен је како пријатељски разговара са Жељком Митровићем, власником ТВ “Пинк”, на летњем пријему Српског пословног клуба “Привредник”. Коментари Коментари