Овог петка бићемо уморнији него иначе, ево и зашто | Жиг Инфо

Овог петка бићемо уморнији него иначе, ево и зашто

Због драстичног скока температуре, а одмах затим и наглог пада – ове недеље биће и до 20 степени Целзијусових, а затим нас чека до 15 степени мање, и здрави могу да осете разне тегобе, док су главни на удару хронични болесници.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, још сутра се очекује хладније време, док ће у среду температуре скочити на 15, па и до 20 степени Целзијусових у појединим деловима Србије. Већ у петак, након топлог и сувог јутра, следи пад температуре за чак 15 степени, а понегде ће бити праћен и суснежицом и снегом.

Према речима др Наде Мацуре, портпарола Хитне помоћи, промене из топлог у хладно време најгоре подносе срчани болесници, поготово они са лошом циркулацијом, као и хипертензичари. Ипак, нема разлога за панику.

– Ништа страшно се неће догодити, јер су многи сада очврсли након хладних таласа које смо имали. С друге стране, сваку промену осећају асматичари, реуматичари могу имати бол у костима, док су код метеропата могуће вртоглавице и главобоље – прича др Мацура.

Dr Nada Macura

Здрав стил живота најбоља је одбрана од овако варљивог времена, истиче Мацура.

– Уморан, гладан човек теже се прилагођава променама. Требало би водити рачуна о томе да се наспавамо, уносимо витамине, будемо физички активни. Време је само један од фактора који утиче на то како се осећамо, много више се на наше стање одражава алкохол, цигаре и лоша храна – каже др Мацура.

Vitaminima pobediti temeperaturni šok

Како се температурни шок очекује у петак, дан који обележава и крај радне недеље, др Мацура каже да ће грађани можда осетити већи премор него иначе, али и да су добар сан и исхрана најбољи начин одбране.

М. Рашић    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ГРОЧАНСКО ВЕЧЕ БОРИЛАЧКИХ ВЕШТИНА – 2015

Дана 05.12.2015.године у организацији КЈОКУШИНКАИ КАРАТЕ САВЕЗА СРБИЈЕ и домаћина КЈОКУШИНКАИ КАРАТЕ КЛУБА ,, ШКОРПИОН ,, из Гроцке одржана је манифестације под називом  „ГРОЧАНСКО ВЕЧЕ ...