Пас који је спашен из поплава у Обреновцу, удомљен је у Ритопеку! | Жиг Инфо

Пас који је спашен из поплава у Обреновцу, удомљен је у Ритопеку!

Удружење Бета које се бави бригом о псима и мачкама луталицама, и њиховом удомљавању, бринули су се и о псима који су били угрожени у прошлогодишњим поплавама. Хана је један од паса који је спашен из поплава у Обреновцу, а све до данас била  је у пансиону и о њој су се бринули чланови удружења Бета.

Данас је Хана удомљена, и то у Ритопеку. Нови власници су пресрећни, јер је Хана једна весела и здрава куца; а и овога пута ово удомљавање је урађено уз помоћ Војкана Миленковића, председника Зелених Србије, Покрета за Гроцку.

„После женке мешанца која је пронађена напуштена на железничкој станици, и њеном удомљавању у Винчи, ово је друга куца коју удомљујемо у нашој општини. Надам се да ће оваквих акција бити више на простору општине Гроцка, и овим путем апелујем нашим суграђанима да уколико желе куцу или мацу да се јаве удружењу Бета, јер поред једне нове лепе обавезе учиниће и једно хумано дело.  Такође бих волео да скренем пажњу на наше драге суграђане да не везују своје љубимце, јер они заслужују слободу кретања јер су и они жива бића која као и ми желе да буду слободна. То наравно не значи да требамо сви да остављамо широм отворене капије наших дворишта, јер има људи који се плаше наших љубимаца, а и неретко се дешава да тако наши љубимци страдају трчећи за колима. Немојте бити немарни према Вашем љубимцу јер они од Вас тражи само мало пажње, али Вам за узврат даје пуно љубави…“, изјављује за нашу редакцију Војкан Миленковић!

Коментари

Коментари


Препоручујемо

СПОЈ РЕАЛНОСТИ И МАШТЕ

Изложба цртежа под називом „Свет у мени и свет око мене“ отворена је до уторка, 27. фебруара, у Центру за културу Гроцка. Радови двоје младих ...