Писмо у име 700 становника Обровца потписника петиције | Жиг Инфо

Писмо у име 700 становника Обровца потписника петиције

Бивши председник општине Бачка Паланка Бојан Радман и садашњи Бранислав Шушница довели највећу инвестицију у историји села Обровца – погон за марихуану.

Председника општине Бачка Паланка Бојана Радмана је сменио Андреј Вучић јер су се сукобили око државног земљишта у Карађорђеву на које је Андреј бацио око. Формално се ради о Арапима,а уствари су „домаћи“ преваранти, ти који користе Арапе као димну завесу. Андреј Вучић и Милош Егић су на место Радмана поставили Бранислава Шушницу. Том приликом је након преко 70 година избачен СПС из власти у Бачкој Паланци.

Радман и Шушница су били у сукобу, али их је брзо помирила и занела љубав према новцу од спаљивања гума и дроге из погона у Обровцу. Радман и Шушница су довели наркодилере-инвеститоре из Крагујевца, учествовали у свим малверзацијама, славили са инвеститором, ишли код њега на славу у Крагујевац. Радман је уживао и 10 дана на Копаонику и узео новац од инвеститора. Преко лажне документације су наплатили од Министарства Владе Србије прераду 100 тона гуме и за то наплатили 20 милиона динара.

700 грађана Обровца је више пута писало петицију, мутили, понављали противзаконито доношење дозволе за рад преко Зорана Баћине-начелника одељења за привреду у општини Бачка Паланка које ја неколико пута поништавао надлежни покрајински секретаријат у Новом Саду.

Гуме су долазиле и одлазиле, фабрика никад није радила, број запослених радника је нула. Фабрика „Green tyre power doo“ је за годину дана променила 3 власникашсто се може проверити у АПР-у. Први сувласник је био Стефан Бабовић фудбалер Партизана. Власници фабрике су убедили сељаке да праве нафту од гума, црно уље, они су ову течност продавали по Обровцу као нафту због чега су се покварили бројни трактори у селу. У исто време траје пљачка буџета Србије јер „Green tyre power doo“ подноси захтев Министарству пољопривреде у коме се наводи (поседујемо наведени захтев) да су прерадили преко 100 тона гуме, а подсетићемо фабрика има званично нула запослених, на име третирања тог опасног отпада. Од Министарства пољопривреде су потраживали скоро 20 милиона динара само по једном поднетом захтеву и то 18 390 динара по тони.

О свему постоји документација.

У међувремену је полиција из Београда (УКП) пронашла преко тону дроге у поменутој фабрици. Дрога је била смештена у цистерни панчевачких регистрација, а у халама је требала да се препакује. У акцији је учествовало преко 30 припадника УКП, а од шире јавности се и данас крије тачна локација проналаска дроге из нама непознатих разлога.

После два дана полиција је пронашла још 5 пакета од по 10 килограма дроге у бурету у фабричкој хали, локацију је открио један од ухапшених након испитивања у Београду.
За Жиг Инфо:

Мајор Горан Митровић

Коментари

Коментари


Препоручујемо