ПЛАТА 3.000 ЕВРА ЗА НЕРАД!- Уставни суд Србије није заседао ДВА МЕСЕЦА | Жиг Инфо

ПЛАТА 3.000 ЕВРА ЗА НЕРАД!- Уставни суд Србије није заседао ДВА МЕСЕЦА

Уставни суд Србије није заседао два месеца. Ово је податак који објављује сам суд, и ништа не би било спорно да месечна зарада судија уставног суда није чак 3.000 евра.

И док њихове колеге из других држава готово да нису имале летњу паузу, наше уставне судије користе све благодети државног посла.

Наш извор из овог суда каже да је једанод разлога за (не)рад ове иснтитуције управо предстојећи реизбор судија, па многи од њих више времена проводе по састанцима са политичарима него на радном месту.

Али ово није најгори грех судија Уставног суда, ако се сетимо да су Бојану Пајтићу својевремено пуне 4 године „гледали“ кроз прсте, тако што су одбијали да се састану и заседају о Статуту АП Војводине, за који су правни стручњаци од почетка тврдили да је неуставан. На крају су га поништили, али тек када је и сам Пајтић почео да пада са власти.

Очекујемо да после писања нашег портала, нерадници из Уставног суда засучу рукаве и почну да штите права грађана, а не да само мисле на привлачну апанажу од 3.000 евра.

 

(nova borba)

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Горело у Ритопеку

У четвртак 26.марта у атару насеља Ритопек у општини Гроцка, избио је пожар који је нанео  материјалну штету на преко хектар пољопривредних парцела. Коментари Коментари