ПЉАЧКАШ НА БУБАЊ ПОТОКУ Лажни стопер прича људима тужну причу, па узима новац | Жиг Инфо

ПЉАЧКАШ НА БУБАЊ ПОТОКУ Лажни стопер прича људима тужну причу, па узима новац

На наплатној рампи Бубањ поток возаче зауставља двадесетдвогодишњи младић са молбом да га повезу. Међутим чим седне у ауто почне да прича тужну животну причу која никога не остави равнодушним и тако од људи који се сажале узима новац.

Лажни стопер је ушао и у кола Марка Митића из Младеновца. Митић каже да је овом дечку стао јер му се чинио скрушен и беспомоћан.

– Изгледао је сасвим нормално, лепо обучен, чист, рекао је да иде до Младеновца. Започели смо необавезан разговор, ја сам га питао одакле је, а он је кренуо да прича мирно и сталожено, каже Марко.

Младић му је испричао да је са Косова и да су му отац и мајка убијени и да нема никога на свету. Каже да га је са три године, када је остао сироче, узео један свештаник који га је одгајио и школовао и код ког је живео до пре десет дана, када је због срамоте одлучио да престане да му буде на грбачи и донео је одлуку да почне да ради. Наводно је само са парама за карту кренуо за Београд да пронађе посао и смештај.

Младић је потом до детаља причао како у тој намери није успео, да је данима лутао Београдом као бескућник због чега је одлучио да се врати на Косово.

– Рекао је да није смео да троши оно мало новца што му је остало за карту назад, па је по хладноћи спавао на станицама, по шупама… А када ми је рекао да је тог дана појео само једну поморанџу, кренуле су ми сузе, рекао је Митић.

– Гануо ме је када је рекао да се он не жали, да то није ништа страшно, да је навикао и на горе и да ће наставити да се труди. Био сам фасциниран огромном снагом у тско младом човеку. Није ми тражио ништа, али сам му, када смо стигли до Младеновца дао новац који сам имао код себе, и тражио му број како бих му поново помогао, додаје Митић.

Дечко се, међутим, само захвалио и изашао из возила, а Митић је остао под утиском. Ипак Марко је убрзо сазнао да је младић са Бубањ потока обичан преварант.

По утиском је још истог дана причао о „несрећном момку“ својој сестри. Она га је одмах прекинула и рекла да су она и супруг две недеље пре тога возили баш тог младића који им је испричао идентичну причу и да су му и они дали новац. Испоставило се да је и њихов друг превезао несрећног младића још прошле године и да је и тада „младић појео само једну поморанџу за тај дан“, и он му је дао новац да му помогне.

Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо