ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА Плакали ђаци прваци, а још више маме и тате! | Жиг Инфо

ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА Плакали ђаци прваци, а још више маме и тате!

Почела је још једна школска година, а новопечени ђаци су са нестрпљењем похрлили испред нових школа. Неки у сузама, неки са осмехом, старим или новим другарима, питали су се шта их то чека.

Хол школе пун родитеља и нових ђака

Пола сата пре почетка распоређивања, прваци су чекали са родитељима, а не зна се ко је био узбуђенији.

– Ја имам већу трему од ње, сада смо били до вртића да се поздравимо. Када смо стигли испред школе, одмах је заплакала, било јој је чудно ко су ти нови другари и учитељица – каже Славица Савић која је испратила ћерку Искру.

Neki su i grlili mame u suzama

Неки су и грлили маме у сузама

Како кажу родитељи, доста дечице је опуштено јер су ишли заједно и у вртић, али ипак је било и оних који су грлили родитеље у сузама.

Основну школу „Влада Аксентијевић“ уписало је око 80 ђака првака распоређених у три одељења, а прозивка је почела у 9 сати. Прваци су се у редовима држали за руке, чекајући да виде учионице и упознају учитељице.

Svoj prvi čas čekali su i novi i stari drugari

Свој први час чекали су и нови и стари другари

– Најважније нам је да деца заволе своју школу и то нам је данас приоритет. Ове године видим по њиховим радозналим погледима да једва чекају да нешто почне да се дешава. Сви смо врло узбуђени, ово је један свечан дан на који их подсећам када се растајемо на крају четвртог разреда – каже учитељица Александра Краљевић.

Небојша Нововић, директор ОШ „Влада Аксентијевић“, каже да је одабир школе битна ставка сваке породице.

– Родитељи су презадовољни, а број пријављених је био изнад очекивања. Ово ће бити још једна лепа генерација и још једна успешна школска година – каже Нововић.

Đaci na svom prvom času

Ђаци на свом првом часу

У Основну школу „Стари град“ и старији ђаци су се вратили насмејани, а директорка Сања Радмиловић каже да је то и најважније.

– Нама је било најављено затварање школе, па је то пресудило да упишемо само једно одељење првог разреда. Једва чекамо да нам се они придруже, па су им тако другари из старијих разреда организовали приредбу у виду добродошлице данас у 17 сати – каже директорка Радмиловић.

Мирослава Бркиц  Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Власнике чека пола милиона картица

Приводи се крају обиман посао замене старих, папирних здравствених књижица. Више од 500.000 здравствено осигураних још није поднело захтев за нову исправу Коментари Коментари