ПОЧЕТАК БУНТА У ВИШЕ ГРАДОВА У СРБИЈИ?!Студенти и Скупштину и Владу гађали јајима, иду ка РИК (ФОТО И ВИДЕО) | Жиг Инфо

ПОЧЕТАК БУНТА У ВИШЕ ГРАДОВА У СРБИЈИ?!Студенти и Скупштину и Владу гађали јајима, иду ка РИК (ФОТО И ВИДЕО)

Испред Скупштине Србије у 18 сати почео је скуп грађана под називом „Протест против диктатуре“, а саобраћај је у том делу заустављен у оба смера.

Грађани су се окупили јер су, како кажу, незадовољни резултатима избора. Појединци су Скупштину гађали јајима. Поворка је од Трга скренула ка Светогорској, зауставила се испред РТС, сада је код Владе.

Саобраћај у центру града је успорен, у појединим улицама и заустављен. На улицама се нлази више хиљада људи. Међу окупљенима има грашана свих узраста.
Неколико јаја је полетело и ка вратима Владе Србије.

Како сазнаје Н1, један полицајац испред РТС се пожалио да је погођен каменицом.

Грађани, углавном студенти, организовали су се преко друштвених мрежа, а како је наведено на њиховој Фејсбук страници, протест нема екипу која је води.

За сада нема већих инцидената, ту је је и полиција. Како јавља репортер Н1, порушен је мали део ограде поред плакат који су стајали испред Скупштине, на почетку скупа. Појединци су гађали парламент јајима.


Организатори позивају грађане да наставе са протестима, и да је то „прва битка у рату за бољу будућност“.

Ништа се не решава за један дан, а поготово не диктатура, поручују организатори на Фејсбуку. Они су, такође, замолили људе да у мнајим местима организују сличне догађаје уз помоћ друштвених мрежа.

„Слоба је добио изборе, то треба да запамтите“, поручују.

Са скупа се чују скандирање против Вучића, пиштаљке…

Нико се није обраћао, јер се ради о спонтаном скупу.

Протест и у Новом Саду и Нишу

Пар стотина Новосађана окупило се данас поподне на протесту „Војводина против диктатуре“, где су исказали незадовољство, како кажу, највише због чињенице да половина њихових суграђана није изашла на изборе.

Протест су организовали преко друштвених мрежа, а највећи део окупљених чинили су млади, који кажу – не желимо да идемо из земље због изборних резултата, вец да припремимо терен за буђење људи на следећим изборима.

Неколико стотина грађана, углавном младих, протестује у центру Ниша, сматрајући да су избори били нерегуларни.

 

 

Жиг Инфо/Н1/медији

Коментари

Коментари


Препоручујемо