Полиција је покушала да спречи блокаду – зато су грађани смислили нову фору! | Жиг Инфо

Полиција је покушала да спречи блокаду – зато су грађани смислили нову фору!

Протести због поскупљења горива који се ових дана одржавају у градовима широм земље дигли су полицију на ноге – у Београду је јуче спречена блокада Газеле у акцији у којој је и приведено више лица, у Крагујевцу су учесници протеста легитимисани, а многи су добили пријаве због ремећења саобраћаја.

Упркос оваквој реакцији полиције, блокада се јуче наставила у многим местима по Србији, али изгледа да су се Београђани уплашили јер су улице остале потпуно празне. Ипак, нису сви тако реаговали.

Вечно креативни људи су смислили нови вид протеста, који значи да могу и да блокирају саобраћај и да избегну прекршајну пријаву. Акцију су назвали „Пуж“ и јуче је премијерно представљена у Гроцкој. Фора је у томе да возачи не заустављају возила, већ да се крећу екстремно споро, тако да се направи гужва и пошаље порука, али се ипак не крши закон и полиција не може да им пише пријаве.

 

 

 

Иначе, Грочани су јуче двоструко надмудрили полицију: прво су на друштвеним мрежама најавили да ће бокирати Смедеревски пут код Заклопаче, а онда кад се у договорено време гомила полиције појавила на том месту – тамо није било никога од возача. Наиме, возачи су се окупили у другом делу града и блокирали Смедеревски пут, али код Трскаре! Нажалост, та блокада није дуго трајала (јер, ипак је полиција у неком тренуртку скапирала шта се дешава), а кад је блокада разбијена, возачи су кренули кућама, али брзином 20 на сат.

Следећи пут кад ми неко каже да Срби у свој својој муци нису постали апсолутни генијалци, нећу одговарати за своје поступке!

Извор: Noizz.rs

Коментари

Коментари


Препоручујемо