среда, 27 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПОЧЕЛО ЈЕ! Протести против власти у неколико градова у Србији

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Поред Београда, протести против власти одржани су у Крагујевцу, Краљеву, Прокупљу, Горњем Милановцу и Сомбору. У петак су одржани протести са истим захтевима у још неким градовима Србије - Новом Саду, Нишу, Зајечару, Шапцу и Чачку.

Неколико хиљада грађана учестовало је у протестној шетњи у центру Крагујевца, под називом "Један до пет милиона". "Ова власт нам је узела право на нормалан и миран живот... Шетаћемо, пиштаћемо, вриштаћемо док лоповима не видимо леђа", рекла је новинарка Станислава Сташа Павловић, чланица Одбора протеста. "Укључите камере", узвикивали су демонстранти док су пролазили испред зграде у којој је седиште ТВ Крагујевац. Они су носили заставе Србије, а на једном од транспарената је исписана порука "Шетаћемо док не одшеташ доле с власти, народ части". Било је најављено да ће се на протесту појавити и глумац Сергеј Трифновић али је он, како су објаснили организатори, изостао због здравствених разлога.

Војни синдикат Србије на окупљању у Краљеву

У Краљеву се синоћ окупило неколико стотина демонстраната у протесту под називом "Један од пет милиона". Тиме се и Краљево солидарисало са протестима који се недељама одржавају у градовима Србије. Појављивањем на протесту у Краљеву, Војни синдикат Србије се придружио протестима. Са Трга Јована Сарића послата је порука да је "време да ову државу оставимо својој деци". На овом протесту се по први пут од почетка демонстрација у Београду и осталим градовима у Србији, појавио и Војни синдикат Србије. Новица Антић, председник Војног синдиката Србије, рекао је да је Управни одбор синдиката одлучио да подржи протесте широм Србије. Иван Матовић, један од организатора скупа, акценат је ставио на медијски мрак, напомињући да слобода медија у Србији не постоји.

Шетња и у Прокупљу

Протестна шетња грађана незадовољних влашћу СНС и Александра Вучића је први пут одржана синоћ у Прокупљу. У знак подршке демонстрантима у Београду, стотинак углавном млађих Прокупчана, носило је транспарент "Један од пет милиона - Прокупље" и "Прокупље без страха". Грађани су се у 18 сати окупили на Тргу Топличких јунака где су прочитани захтеви да се заустави одлазак младих и образованих људи из Прокупља као и да се из Општинског Већа "избаце" пензионери а на њихово место доведу стручни и образовани људи. Демонстранти који су дували у пиштаљке и носили жуте прслуке након окупљања на централном градском тргу прошетали су и главном прокупачком улицом. У Прокупљу свако вече, са жутим прслуцима и пиштаљкама, већ месец дана шета једна мања група људи у знак подршке демонстрантима у Београду.

У Горњем Милановцу око 350 грађана на протесту

Око 350 грађана незадовољних актуелном влашћу окупило се у Горњем Милановцу на другом протесу под паролом "Један од пет милиона". Ново окупљање против власти организовано је у Горњем Милановцу преко друштвених мрежа, а није било говорника. Грађани су поново прошетали од централног градског трга, главном улицом до касарне и назад. Протест је подржала група грађана Млади Милановца и странке окупљене у Савезу за Србију, које су у локалној скупштини опозиција владајућој коалицији Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије. На првом протесту у Горњем Милановцу прошле суботе окупило се око 100 људи.

Први скуп у Сомбору - "ако вам је добро, онда ништа"

Неколико стотина грађана Сомбора учествовало је у вечерашњем протесту у том граду. Они су се окупили на Тргу Светог тројства. Како су навели организатори, прво народно окупљање у Сомбору организовано је под чувеном паролом "Пешчаника", "Ако вам је добро, онда ништа". Навели су да подржавају захтеве са београдских протеста, "Стоп крвавим кошуљама", односно "1 од 5 милиона". Упутили су позив свим грађанима Сомбора и околних насељених места да им се придруже у протестној шетњи и тиме укажу на неопходност промена које ће донети бољи живот свима.   N1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније