четвртак, 15 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Фигаро: Вучић упутио подршку, другачији тон таблоида блиских властима

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Француски лист Фигаро јавља да је српски председник Александар Вучић упутио подршку Француској поводом пожара у катедрали Нотр Дам и нагласио да су "сви грађани Србије жалосни и уз своје француске пријатеље", док су таблоиди Информер и Ало најпре написали, а потом повукли тврдњу да је пожар "божја казна" због неправде око Косова.

 

"Властима блиски" српски таблоиди, преноси Фигаро, то су изнели зато што је при обележавању примирја у првом светском рату на Нотр Даму била истакнута и застава "самопроглашеног Косова".

Тиме је, како су навели, "пљунуто на српске жртве" на Косову.

 

Фигаро наводи и да је српски председник Вучић саопштио да је Србија спремна да помогне у обнови Нотр Дам као "симбола француске и светске цивилизације".

 

Париски дневник додаје да су "међутим, исказани и другачији ставови" и тако наводи мишљење да би сви они који се радују, морали да се запитају који су и наши (српски) грехови, јер је пожар такође разорио српску цркву Свети Сава у Њујорку 2016.

Фигаро примећује да су се "односи Париза и Београда затровали још више пошто је косовски председник Хашим Тачи 11. новембра добио почасно место, а српски председник Вучић смештен на споредну трибину" приликом обележавања стогодишњице примирја у првом светском рату у Паризу.

Бета/н1

Промо

Bg

Најчитаније