недеља, 17 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ђилас Лончару: Уместо бацања новца у гондолу уложите у здравство

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је данас да уместо бацања стотина милиона евра на изградњу фудбалских стадиона, ауто-пута до Приштине, гондоле, јарбола, новац треба уложити у развој и у плате лекара, наставника, медицинских сестара, квалификованих радника.

 

„Само тако ће они остати овде и само тако ћемо постати праведније и слободније друштво“, рекао је Ђилас, у саопштењу поводом изјаве министра здравства Златибора Лончара о расту плата у здравству, којом је реаговао на раније Ђиласове критике.

Ђилас је рекао да Лочар у покушају да оправда катастрофалан положај здравствених радника пореди динарске плате у 2009. и 2019. години, наводећи како је плата лекара порасла са 50.000 на 69.000 динара.

„Заборавља министар инфлацију и курс. Да се сетио тога, схватио би да је плата порасла са 533 на 590 евра, а медицинских сестара са 321 на 355 евра. Можда је некоме успех повећање од 57 евра, односно 34 евра за десет година“, навео је Ђилас.

Он је додао да раст плата у здравству не мења чињеницу да је плата лекара у Румунији 1.960 евра, односно три пута већа него у Србији, и упитао да ли „заиста неко мисли да је Румунија три пута богатија земља од Србије“.

Бета/данас

Промо

Bg

Најчитаније