среда, 21 август 2019
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 207

Радета (СРС) : Не идемо добровољно у Хаг, не постоји правни основ за наше изручење

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Посланица Српске радикалне странке (СРС) у Скупштине Србије Вјерица Радета изјавила је данас да она и посланик СРС Петар Јојић немају намеру да иду добровољно у Хаг и да не постоји правни основ за њихово изручење.

 

Радета је новинарима у Скупштини Србије поводом одлуке Суда УН за ратне злочине и налогу за њихово хапшење, рекла да њу и Јојића штити Устав Србије и правоснажно решење Вишег суда у Београду у којем пише да нема правног основа за њихово изручивање.

Она је навела да је о одлуци Међународног механизма и налогу за њихово хапшење сазнала, каже, из медија и да није њен проблем како ће Србија да реагује.

Навела је да не може да верује да постоји неко ко би био у стању да грубо прекрши Устав Србије и правоснажно решење Вишег суда, али је закључила да је то свакако питање за представнике власти.

„Шта ће даље да се дешава, како ће Србија да реагује, то није мој проблем, али просто не могу да замислим да постоји неко би био у стању да тако грубо прекрши Устав Србије и правоснажно решење Вишег суда, али свакако је то питање за представнике власти“, рекла је Радета.

Суд УН за ратне злочине је одбацио захтев да се суђење члановима СРС Радети и Јојићу преда правосуђу Србије због могућег утицаја на сведоке оптужбе, саопштио је Међународни резидуални механизам за ратне злочине.

Механизам, који је суд наследник Хашког трибунала, је навео у образложењу одлуке да сведоци против Радете и Јојића не желе да своје личне податке обелодане пред судом у Србији јер се боје за своје животе.

М.Р.М./Бета/Данас

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније